ویژگی های بسیار بالای حضرت آدم ع

مسیر ها و صفت هایی که با خلقت حضرت آدم (ع) ایجاد شد

آدم علیه السلام دارای چند ویژگی است، چند صفت بزرگی که قبل از آدم (ع)، مطرح نبوده، برای ملائکه که بزرگان قبل از آدم علیه السلام هستند در بخشی از فضای خلق الله، در ذیل عرش الله، بزرگان اشیای عالم هستند، برای این ملائکه تازگی داره، مطرح نبوده. یک مسیر جدید و بزرگ در پیش پای عالم قرار داده میشه با حضور و خلقت آدم علیه السلام، پیش پای تمام اشیاء، مسیر بزرگ، مرتفع و جدیدی باز میشه، با خلقت آدم و ویژگی‌هایی که خدای متعال برای آدم ع، قرار میده. این ویژگی ها چی هست؟

حضرت آدم ع خلیفه الله بود

با خلقت آدم و ویژگی‌هایی که خدای متعال برای آدم ع، قرار میده. این ویژگی ها چی هست؟ 1- خلیفه الله. آدم کیست؟ خلیفه الله.

نفخ روح توسط خداوند در آدم ع انجام شد

دومین ویژگی که خدای متعال برای آدم علیه السلام قرار می ده، نفخ روح است، نفخ روح الله در آدم، روح الله چی هست؟ روح الله فراتر از ملائکه خداست، جنسی از فضایی بسیار فراتر از ملائکه خدا، در آدم علیه السلام قرار داده میشه، این ویژگی آدم. خدای متعال می‌فرماید نفخ روح کردم، نفخ روح خودم، نفخ روح الله در آدم. ملائکه این ماجرا را می بینند، شاهد این ماجرا هستند. روح الله فراتر ملائکه خداست، جنسش فراتر از ملائکه خداست.

آدم ع عالم به اسماء هؤلاء بود و آنها را به ملائکه انباء کرد

موقعیت بعدی و ویژگی بعدی که خدای متعال برای آدم علیه السلام قرار میده، عالم به اسماء کلها شدن هست و در درون بحث اسماء کلها، عالم به اسماء هؤلا شدن هست. موقعیت بعدی که خدای متعال برای آدم ع قرار میده، موقعیت انباء اسماء هؤلاء به ملائکه هست. موقعیت بعدی که خدای متعال برای ایشون ع قرار میده، سجده و انقیاد همه ملائکه در قبال آدم علیه السلام هست. و تعدادی موقعیت و صفت دیگر که خدای متعال با چنین اوصاف و ویژگیهایی آدم علیه السلام رو در جنت قرار میده.

اهمیت شناخت ویژگی ها و جایگاه حضرت آدم (ع) قبل از پرداختن ورورد ایشان به جنّت

آدم علیه السلام رو باید خط سیرش رو دنبال کرد تا به جنت آدم علیه السلام رسید، این آدم کیه؟ چه شخصیتی هست اومده اینجا. بعد وقتی میخوای در جنت آدم با آدم همراه بشی، بدونی با کی همراه هستی، بدونی این چه کسی است که اومده در این جنت، نسبت به رفتار هاش، در وزن آدم علیه السلام برداشت کنیم، بسنجیم، نه در وزن خودمان. نقطه آغاز جنت آدم نیست، نقطه آغاز از قبل هست. آدم علیه السلام رو باید از ابتدای ماجرای آدم دنبال کرد و به بهشت آدم علیه السلام رسید، و این فرد با این مقامات و این جایگاه را باید در بهشت دید، رفتارهایش را دید و افعالش را دید، با او همراه شد تا او را بفهمیم، تا او رو درست بفهمیم. یه جور با آدم علیه السلام رفتار نکنیم در فضای جنت آدم، یک جور با ایشان همراه نشیم در جنت که انگار ایشون رو اصلاً نمی شناسیم، نمیدونیم کی هست، رفتار هاش رو ببینیم، ولی در موقعیت آدم علیه السلام رفتارهاش رو معنا کنیم و تفسیر کنیم.