بهترین لذّت های دنیایی در رفتارهای دینی یافت می شود

همه انسان ها معامله گر لذّت ها هستند

بسیاری از موضوعات دنیا معامله لذت هاست. معامله کیف هاست. شما همه انسانها در دنیا معامله می کنند کیف ها رو لذت ها رو از چه موضوعاتی لذت می برند، همه به دنبال آن موضوعی هستند که ازش لذت می‌برند و معامله می‌کنند. برای به دست آوردن لذتی، لذتی را از دست می دهند. هیچ کس در دنیا همه لذت ها را به دست نمی آورد. لذتی رو به دست می آورند در ازاش لذتی را از دست می دهد. داشتن پول زیاد لذت دارد فردی برای داشتن پول زیاد از بس که کار میکنه سلامتیش رو از دست میده. ترجیح داده که لذت داشتن پول رو داشته باشه ولو اینکه لذت سلامتی رو از دست بده. ما همه در دنیا به دنبال معامله لذت ها و کیف ها هستیم. هیچ موضوع بی لذتی وجود نداره. اگه یک انسانی دنبال موضوعی میره دنبال هدفی می دود، دنبال واجد شدن به موضوعی تلاش میکنه و واقف به لذت اون موضوعی نیست، کار غیر عاقلانه ای انجام میده. نباید بره دنبالش. اول باید بداند لذتش چقدر است بعد بره دنبالش. اگه کسی تو ترافیک سنگینی میمونه برای اینکه بره شمال کشور، برای اینکه بره به یک منطقه خوش آب و هوا، خب یه سختی داره میکشه تا برسه به یک منطقه خوش آب و هوا. قبلش هم فعالیت‌های اقتصادی انجام داده، بی‌خوابی کشیده، شیفت های مختلف سر کار رفته، پول به دست آورده و الان سختی این مسیر و ترافیک رو تحمل میکنه که به یه لذتی برسه. یه لذتی رو از دست میده به یه لذتی برسه. می تونست اون موقعی که بیشتر سر کار رفته که یه پولی به دست بیاره که بره شمال خرج بکنه رو نره سرکار بخوابه. لذت خواب رو به دست بیاره. لذت اوقات فراغت را داشته باشه. معامله کرده. یه مقداری از لذت خواب زده از لذت اوقات فراغت زده، کم کرده و کارکرده تلاش کرده پول به دست آورده حالا میره در ازای اون لذت هایی که به دست آورده، لذت یک تفریح در خارج از کشور رو داشته باشه. فردی میره ماشینش رو بهتر بکنه چرا؟ ماشین بهتر لذت بهتری داره. برای اینکه ماشینش رو بهتر کنه چه می کنه؟ قبلش باید بیشتر کار بکنه از برخی از لذت هاش بگذره. ببینید به مجموعه رفتارهای ما در به دست آوردن موضوعات مختلف برای خودمان وقتی نگاه می کنیم یعنی می بینیم که ما به دنبال لذت های مختلف هستیم و لذت ها رو، از دست دادن لذت ها رو معامله می‌کنیم با به دست آوردن لذتها. ما انسان ها در واقع معامله‌گر لذت ها هستیم. معامله گر کیف ها هستیم. همه انسانها معامله‌گر لذت ها هستند. لذتی را از دست می دهیم تا لذتی رو بدست بیاریم.

تقوا به معنای پرهیز از لذّت ها نیست، معامله لذّت دنیا با آخرت است

دین آمده چه کار کنه؟ دین آمده ما را هدایت کنه در این معامله گری لذت ها، به ما دید بهتری بده دانش بهتری بده در انتخاب لذتها. هر آن چیز که دین ما را به اون دعوت میکنه به معنای دعوت به یک لذتی فراتر است. به معنای دعوت به انتخاب یک لذت هست در دنیا. تقوا به معنای پرهیز از لذت ها نیست. تقوا به معنای معامله لذت‌هاست. از لذتی بگذر به لذتی بپرداز. تقوا به معنای معامله لذت هاست، داد و ستد در لذت هاست، انتخاب لذت هاست. یه کسی ممکنه خواب اول شب تا لنگ ظهر فردا برایش لذت بخش باشه. دین آمده انسان ها را هدایت کنه که بیداری در این بازه زمانی، بخشی از این بازه زمانی لذت هایی داره که در مقایسه با آن لذت فراتر هست و ای انسان بیا این لذت رو به دست بیار. در واقع ما رو داره هدایت میکنه به لذت‌ها. ما انسان ها ممکنه برخی از موضوعات رو لذتهاش رو بدونیم، بسیاری از موضوعات رو لذت هاش رو ندانیم. حتما لازمه که آگاه بشیم به لذت های جدید به لذت های موضوعاتی که آگاهی ازشون داریم یا آگاهی از لذت و کیف شون نداریم. لذا باید این جوری به دین نگاه کرد. دین هدایت به لذت هاست در دنیا و در آخرت. دین معامله نقده، معامله نسیه نیست.

لذتی که دین به آن هدایت می‌کند، ادامه دار بوده و بسیار عمیق تر، لذت بخش تر می باشد

این تعریف که از دین گاهی می کنند که معامله نسیه است یعنی لذت های دنیا را رها کن به امید لذت های آخرت، نه. دین معامله لذت ها در دنیاست. معامله نقد با نقد هست. تفاوتش چیه؟ اینکه دین گاهی به شما میگه این لذتی که تو در دنیا ازش یاد می کنی درسته، لذت داره، این لذتی که من تو رو توصیه می کنم به اون و میگم بیا به این لذت بپرداز و از آن لذتی که تو به دنبالش بودی دست بردار، این هم در همین دنیاست، لذت هست. و یه تفاوتی باهم دارند و آن اینکه این لذت در دنیا، بسیار عمیق تر بسیار لذت بخش تر هست در همین دنیا و ادامه داره در آن دنیا. ادامه دارد در آن آخرت. و اون لذتی که تو در دنیا دنبالش هستی ضعیف تر از اینه و ادامه دار نیست. معامله دین معامله نقد و برد هست. یه معامله ای است که شما در دنیا برنده میشید. اگر آخرت وجود نداشته باشه با راهنمایی دین شما در دنیا برنده هستی، اگر آخرتی وجود نداشته باشه. بله دین کیفیت بخشیدن به لذت بردن در دنیاست و هدایت به انتخاب لذت های مرتفع و عمیقتر در دنیا با این ویژگی که اون لذتها باعث لذت های بسیار عمیق و مرتفع در آخرت هم خواهند شد. دین یک معامله برد در دنیا و معامله برد در آخر هست. اگه کسی بگه من آخرت رو نمی‌پذیرم، شاید نباشه. میگیم باشه شاید آخرت نباشه. دین معامله برد لذت‌ها در دنیاست. آمار نشون میده شما اصلاً به آمارها توجه کنید به گذشتگان به جوامع آماری مختلف در طول زمان، توجه کنید می بینید که دین مدار ها از دنیا شون لذت بیشتری می برند، فارغ از پرداختن به آخرت. بله دین ما رو به اینجا میرسونه. ما باید اینجوری نگاه کنیم. به دنیا آمدیم که لذت ببریم و لذت های خوب ببریم. به دنیا آمدیم که بهترین لذت ها را انتخاب کنیم.

اصحاب امام حسین علیه السلام بهترین لذت را در دنیا انتخاب کردند

دین اومده به ما بگه بهترین لذت ها رو انتخاب کن. اصحاب امام حسین علیه السلام همین طور بودند، بهترین لذت رو انتخاب کردن در دنیا. بله اگر آخرت باشه معامله اونها در آخرت هم معامله برتر هست. ولی اونها در همین دنیا بیشترین لذت را انتخاب کردند، بهترین لذت را انتخاب کردند. به اون فرد که اصحاب امام حسین علیه السلام هست اگر بهشون بگیم شما ممکنه بعد از کربلا اگر در کربلا حضور نداشته باشید ده سال دیگر زنده بمانید و با این خدمه حشم و با این سرمایه و زندگی و لذت از مال و لذت از زنان و لذت های مختلف زندگی بکنید، الان که میری تو کربلا اون لذتها را از دست میدی، لذت سلامتی را از دست میدی درد می کشی قطعه قطعه میشی. می گه بله اینا رو از دست میدم همین الان که میام تو کربلا کنار امام علیه السلام لذتی را به دست میارم که در مقایسه با آن لذت ها می ارزه، بسیار هم می ارزه، من بردم. من برنده شدم در معامله لذت‌ها من برنده شدم. بله اینطور نگاه کنیم.

دعوت دین به لذّت ها، حتی در همین دنیا

دین رو یک موضوع دعوت به نسیه و رها کردن نقد نبینیم. دین رو یک سری موضوعات خشک بی کیفیت و بی‌کیف بی لذت نبینیم. دین لذت داره. دین دعوت به لذت هاست. دین کیف داره. دین ما رو به کیف ها و لذت ها در همین لحظه در همین لحظه که داری زندگی میکنی دعوت میکنه. دین میگه بیا ببین تو الان دنبال یک افکاری هستی که اون افکار برای تو حدی از لذت را ایجاد می کنند من به تو معرفتی میدم افکاری میدم که لذت عالی برات ایجاد میکنه، کیف عالی برایت ایجاد میکنه. از هر مقوله‌ای که تو فکر می کنی میتونی بری سراغش لذت ببرید بیا من بهت بگم یا چگونه به آن بپرداز یا ما به ازای آن به چه مقوله ای بپرداز، که لذت بهتری ببری. که کیف بیشتری داشته باشی. چرا؟ چون به لذت ها و به کیف هاست که روح تو بزرگ ‌میشود. روح تو لطیف می‌شود.

لذّت، در رفتار های دینی قابل مقایسه با لذّت های دیگر نیست

اگه ما از مقولات دین اگه ما از دستورات دین لذت نبریم روح ما بزرگ و لطیف نمیشه. اگه حس خوب نگیریم روح ما بزرگ و لطیف نمیشه. دین آمده که روح ما رو روح انسان رو بزرگ و لطیف کنه و پر از احساس پر از عالی ترین احساس ها. لذا دعوت میکنه مارو به لذت ها در همین دنیا. این مقایسه ها این دعوت های زیاد انجام شده، حتی این تذکرات زیاد داده شده، لذتی که در بخشش هست در انتقام نیست. لذتی که در این رفتار اخلاقی هست در آن رفتار بی اخلاقی نیست. لذتی که در ترک گناه است، در گناه نیست. بله در کلام امام علیه السلام است لذتی که در ترک گناه است در گناه نیست. دین داره ما را دعوت میکنه به لذت، به لذتها، به لذت بردن. لذتی که در بیداری پاسی از شب هست در خفتن تمام شب نیست. لذتی که در نماز هست در بی نمازی نیست. بله این طور نگاه کنیم و اینطور دین رو معرفی کنیم. هدیه به پیشگاه اهل بیت ع صلوات بفرستیم. اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.