سلوک در ساحت ( ﺑِ )، ساحت صفات الله، ساحت اسماءالله و ساحت الله برای سمعِ کلام خداوند با عنوان بسم الله الرحمن الرحیم در موقعیت جارالله
اتصال بسم الله الرحمن الرحیم به چهار سطح از توحید
از یک جهت بسم الله الرحمن الرحیم اتصال است به چهار سطح از توحید، به ساحت اهل ( ﺑِ ) ، به ساحت اسماءالله، به ساحت صفات خدا و به ساحت احدیت الله.
ورود به ساحت الله، اسماءالله و صفات الله از ساحت ( ﺑِ ) در بسم الله الرحمن الرحیم امکان پذیر است
خب از بالا که نگاه کنیم، در ارتفاع الله، بعد صفات الله، بعد اسماء الله، در این سه سطح، آنچه که است مربوط به خدای متعال است، ما باید چه کنیم؟ ما باید چگونه خدایی بشویم؟ ما باید چگونه اهل این سه سطح بشویم؟ چگونه این سه سطح از توحید جریان پیدا کند در زندگی، در افعال، در رفتار، در اشیاء؟ اینجا میشود این سطح چهارم، یعنی بسم الله الرحمن الرحیم، این حرف ( ﺑِ ) که اینجا وجود دارد یعنی آنچه که همه چیز را مقید میکند به اسم الله الرحمن الرحیم، همه چیز را مقید میکند به اسماء خدا، به صفات خدا، به احدیت الله. یک شیئی، یک چیزی، باید این نقش را این وسط ایفا کند. عالیترین این شیء، جوهره این شیء، کلام خداست، آن کلام خدا چی است؟ بسم الله الرحمن الرحیم و کلام خدایی که جاری میشود، قول میشود از جانب خدای متعال، از جانب اولیای خدای متعال، پس جنس اصلی کار چی است؟ جوهره کار چی است؟ کلام خدا، با عنوان بسم الله الرحمن الرحیم.
حرکت با بسم الله الرحمن الرحیم برای سمعِ بسم الله الرحمن الرحیم در موقعیت جارالله
آدم باید این بسم الله الرحمن الرحیم را چه کند؟ باید بشنود، باید سمع کند، باید یک مقداری نزدیک بشود که این بسم الله را بشنود، یک مقدار برود جلو، ارتفاع بگیرد، یک سلوکی داشته باشد برسد به یک موقعیتی، آن موقعیت عنوانش چی است؟ مثلاً عنوانش است جارالله، رفته در جارالله چه کار کند؟ بگیم خب حق همسایگی داریم به ما غذا بدهند، ما را تحویل بگیرند، یک نهری برای ما جاری کنند، اموراتی از امورات ما را، از مسائل دنیایی ما را مرتفع کنند، یک بحث اینطور است، یه بحث این است که ما آمدیم در کنار جارالله تا بشنویم، چه میخواهی بشنوی؟ بشنویم ببینیم چه صحبت میکنند آنجا، نه این نیست، آمدی یک چیزی بگیری؟ چه میخواهی بگیری؟ یک کلام، بسم الله الرحمن الرحیم.