تراز مومنین به میزان بهره مندی از آیات ابتدایی سوره نازعات و بهره از الراجفة مشخص خواد شد
افراد در اثر گیری از الرجفة، در تراز حضرت موسی (ع) قرار میگیرند آن گاه که از وادی مقدس طوی بیرون آمد
رجعت امام حسین علیه السلام که اتفاق میافتد، هم در دوران رجعت امام حسین از وجهالرَّاجِفَة بودن ایشان و هم قبل از این دوران از وجه الرَّاجِفَة بودن ایشان، افرادی بسیار بزرگ تربیت میشوند، کسانی باید تربیت بشوند در سطح موسی ع، موسای بعد از وادی مقدس طوی، باید این افراد تربیت بشوند، چنین افرادی ساخته میشوند با الرَّاجِفَة . الرَّاجِفَة انسانها را به موسای بعد از وادی مقدس طوی تبدیل میکند. چرا داستان موسی علیه السلام، آن هم آن بخش داستان وادی مقدس طوای موسی علیه السلام در سوره نازعات مطرح است؟ به خاطر اینکه موسی علیه السلام یک نمونه از تربیت یافتگان الرَّاجِفَة است، تربیت یافتهالرَّاجِفَة در موقعیت وادی مقدس طوی. الرَّاجِفَة چنین افرادی رو به بار میآورد، از نظر توحید، از نظر توانمندیهای خدایی، چنین افرادی به بار میآورد. این افراد در محضرالرَّاجِفَة این گونه تربیت میشوند، انسانهایی میشوند در تراز موسای بعد از وادی مقدس طوی.
الرادفة دروازه ورود به محضر الراجفة است
خب انسانها، مومنین زیاد هستند، آیا همه مومنین به محضرالرَّاجِفَة راه دارند و برای بهره ازالرَّاجِفَة راهی دارند؟ نه، همه نه، همه انسانها نه، برخیها یکجا میمانند، یک کسی از بین آنها میآید در محضرالرَّاجِفَة . این ماجرا رو در موسی علیه السلام میبینیم، اهلش آنجا میمانند، انسانهای خوبی هستند، مومن هستند، او میآید به سوی وادی مقدس طوی، به سوی محضرالرَّاجِفَة ، بهره ازالرَّاجِفَة . چه کسی باب ورود این بخش از انسانها، به سویالرَّاجِفَة هست؟ یک فردی که عنوان او استالرَّادِفَة . مصداق اینالرَّادِفَة وجود مبارک امیرالمومنین علیه السلام است، امیرالمومنین علیه السلام جمیع انسانها رو دستهبندی میکند، هم مومنین هم کافرین، در موقعیتها و مقامهای مختلف، برخی از انسانها رو اجازه ورود میدهد به سویالرَّاجِفَة ، در این مقام که برخی از انسانها رو اجازه ورود میدهد به سویالرَّاجِفَة عنوان امیرالمومنین علیه السلام استالرَّادِفَة . این فعل امیرالمومنین علیه السلام برای ایشان عنوانش استالرَّادِفَة .
موقعیت های مومنین در میزان بهره مندی از سلوک های پنج گانه سوره نازعات
این انسانها به این محضر آورده میشوند، میشوند افرادی در تراز موسای بعد از وادی مقدس طوی. این افراد از محضرالرَّاجِفَة برمیگردند، برمیگردند نه به معنای بازگشت، بلکه در محضرالرَّاجِفَة رشد میکنند و به مقاماتی میرسند و جایگاه پیدا میکنند، باقی انسانها و مومنین کجا هستند؟ کافرین جایگاههای خودشان را دارند، کافرین و مومنین از یک نقطه، از هم جدا میشوند، از نقطه نازعات. برخی از کافرین تا موقعیت السَّاهِرَةِ سقوط میکنند و در آن موقعیت گرفتار نَكاَل های دنیا و آخرت خود میشوند. سایر مومنین در موقعیتهای مختلف قرار میگیرند، موقعیتی بهرهمند از نازعات الی الله، موقعیتی بهرهمند از ناشطات الی الله، موقعیتی بهرهمند از سابحات الی الله، موقعیتی بهرهمند از سابقات و موقعیتی بهرهمند از مدبرات الی الله، در این موقعیتها قرار میگیرند و در رأس اینها افرادی هستند در تراز موسای بعد از وادی مقدس طوی، افرادی که بهرهمند اصلی هستند ازالرَّاجِفَة .