در ماه مبارک رمضان به منظور دستیابی به توحید پایدار باید در محضر امام جواد (ع) از ضیاءالله بهره مند شد
برکات فراوان ماه مبارک رمضان
در ماه مبارک رمضان هستیم. ماه مهمانی خدا. ماه پر از نور. ماه بهرهمندی از نور خدای متعال. ماه کسب نور. ماه توجه به نور. ماه جعل نور از جانب خدای متعال برای انسانها. ماه سرعت. اینکه فضایلی برای ماه مبارک رمضان هست، یک جهت به خاطر این سرعت در ماه مبارک رمضان هست . ماهی که زمان در این ماه متفاوت است. توجهات در این ماه مبارک متفاوت است. بالطبع، اثرات متفاوت هست . ماهی که به معنای واقعی اوج برکت در این ماه نمودار هست. اگر بخواهیم بگوییم که خدای متعال، برکتش را در کدام ماه قرار داد و از آن ماه به سایر اوقات سال کشیده شد، باید گفت که در ماه مبارک رمضان.
ماه مبارک رمضان، ماه تجلّی برکات خداوند است
کوه برکت در ماه مبارک رمضان هست. تجلی برکت خدا در ماه مبارک رمضان است. به این ماه که وارد میشویم این را توجه داشته باشیم. یک قدم بیش از هزاران قدم محسوب میشود و اثر دارد. نه اینکه فقط محسوب میشود. بلکه اثر دارد. یک قدم الی الله، هزار قدم الی الله است. چرا؟ به خاطر برکت. وقتی در ایام دیگر از سال یک فرد کار عبادی انجام میدهد یک رفتاری الی الله انجام میدهد، یک اثر دارد اثر خودش را دارد گاهی اوقات اثر مضاعف دارد اثرهای چند برابری دارد ولیکن ماه مبارک رمضان، خود برکت هست تجلی برکت خداست. اثر بسیار زیاد، به تعداد به کرات بیش از معادل عملی که انجام میشود معادل رفتاری که انجام میشود. بله از این حیث، قوانین در ماه مبارک رمضان متفاوت است. قانون عمل و ثبت عمل، . قانون عمل و اثر عمل، . در ماه مبارک رمضان متفاوت است. یکی از عمده دلایلش همین تجلی برکت خداست. بله پس اینگونه هست که آدم نباید از این ماه غفلت کند. فرصت بسیار محترم موقعیت و فرصت بسیار مغتنم. آنقدر برکت زیاد هست که هر چیزی هر عملی در راه خدا، اثرش بسیار زیاد هست حتی اعمالی که از جهت حاجات انسان، حاجات خود انسان انجام میشود اثر عبادی دارد: مثل خواب. گفته میشود مومن روزهدار وقتی در ماه مبارک رمضان میخوابد عبادت برایش محسوب میشود. این چه جریانی است؟ این چه اثری است در این ماه؟
پاسداشت ماه مبارک رمضان با توجه به میلاد مبارک ترین مولود شیعیان یعنی امام جواد (ع) در این ماه
بله به پاسداشت اینکه ماه مبارک رمضان ولادت با سعادت امام جواد علیه السلام است به اینکه عمده نقل قولهای مشهور و در تقویمها این تاریخ به اشتباه در ماه رجب نقل شده به پاسداشت این مطلب انشاءالله در این ماه مبارک رمضان، مهمان سفره امام جواد علیه السلام باشیم و توجه داشته باشیم به این مطلب، توجه داشته باشیم به این مولود با کرامت و پربرکت شیعه. نقل هست که مولودی به برکت و به این حد از برکت وجود ندارد و به دنیا نیامده است. بله انشاالله بتوانیم از این وجود مبارک بهرهمند بشویم. از این وجودی که میتواند یک فرد را در کوتاهترین زمان به ارتفاعات ببرد و تحقق اَتَمّ و اکمل برکت خدا باشد برای یک انسان.
در ماه مبارک رمضان با سبب اتصال شیعیان به ضیاء الله یعنی امام جواد (ع) به سمت توحید پایدار حرکت کنیم
با بهره از وجود مبارک امام جواد علیه السلام در ماه مبارک رمضان، پرواز کنیم. چگونه هست؟ . اولاً که ایشان محفل و محل برکت خداست. چرا؟ چرا اینطور هست؟ . شما یک جهت این را به این معنا و به این دلیل بدانید، به خاطر اینکه این وجود مبارک، اتصال شیعیان اتصال سالکان شیعه هست به ضیاءالله. با ضیاء الله چه میشود؟ . خود یک شیء که در معرض ضیاءالله هست تابش نور میکند یعنی دارای نور میشود. یک موقعی یک انسان از نور بهره دارد، یعنی چه؟ . یعنی یک شیء دیگری وجود داشته در معرض ضیاءالله بوده، از ضیاء الله اثر گرفته و دارای نور هست و این فرد از آن نور بهرهمند میشود. یک موقعی این فرد، اثر میگیرد از ضیاء الله و از خود این فرد نور خدا بازتاب پیدا میکند. بله با وجود مبارک امام جواد علیه السلام، انسانها به سمت توحید پایدار میروند، به سمت اصل توحید میرود.
بهره از نور به معنای توحید پایدار نیست لکن بهره از ضیاءالله یعنی رسیدن به توحید پایدار
بهره از ضیاءالله، رسیدن به توحید پایدار است. توحید بدون سقوط. بهره از نور، بهرهای است که یک موقع ایجاد میشود یک موقعی ممکن است راه معکوس طی بشود. یعنی یک موضوع پایدار نیست. مثلاً میفرماید: ذهب الله بنورهم[] . خدا نور آنها را میبرد. یا میفرماید که: یخرجهم من النور الی الظلمات. خدای متعال برخی افراد را از نور یعنی از بهرهمندی از نور خارج میکند و به سمت ظلمات میبرد. یک فردی در راه خدا سلوک میکند یک دورهای احساس میکند نورانی است و واقعاً هست، احساس میکند که از نور بهره دارد و واقعاً دارد، بعد از یک دورهای ممکن است به دلایلی احساس کند که دیگر نور ندارد، کدر شده است، به ظلمت افتاده است. بله این معنای توحید پایدار، این معنای کمال توحید را باید در وجود مبارک امام جواد علیه السلام دنبال کنیم. آن هم چگونه است؟ . با بهرهمندی از ضیاالله. بله در این مطلب کمال توحید را دنبال کنیم.
قلب و بصر شخصی که در معرض ضیاءالله است تابش کننده نور خداست و او با بهره از ضیاءالله به کمال توحید رسیده است.
کمال توحید با بهره از ضیاءالله است، در معرض ضیاءالله بودن و قرار گرفتن است. یک موقع یک فرد، بصر یک فرد، قلب یک فرد، در معرض نور هست که باید هم همینطور باشد و از نوری که توسط تابش کنندگان نور خدا ساطع میشود، این فرد بهرهمند میشود. و یک موقعی از این مسیر ارتفاع پیدا میکند به جلو میرود و جلو میرود تا به موقعیتی میرسد که آن موقعیت، در معرض ضیاء خدا بودن است. آن موقع در آن موقعیت، بصر این فرد، قلب این فرد، خود این فرد، بازتاب کننده نور خداست. یک معنا شما اینجا را معنا کنید به کمال توحید.
به منظور رسیدن به کمال توحید، به وجود مبارک امام جواد (ع) متوسل شویم
و وجود مبارک امام جواد علیه السلام را به این منظور ببینیم ( به منظور رسیدن به کمال توحید). و به این منظور به سمت ایشان باشیم متوسل به ایشان باشیم به دنبال بهره از ایشان باشیم. انشالله که خدای متعال توفیق بدهد با بهره از وجود مبارک امام جواد علیه السلام به موقعیت کمال توحید به موقعیت توحید پایدار برسیم و توحیدی که آنجا وجود یک انسان نورانی میشود. در ادعیه ما به ما یاد دادهاند که قبل از ورود به ماه مبارک رمضان و ماه شعبان در مناجات شعبانیه است که: . و انر ابصار قلوبنا بضیاء نظرها الیک. ( و دیدگان دل ما را به فروغ نظر به خود، روشن ساز، تا دیدگان دل ما حجابهای نور را بدرد ) بله این مطلب باید اتفاق بیفتد.
سلوک به سوی نورانی شدن مهم است نه فقط سلوک بهره از نور
در بحث آیات نور در سوره نور یعنی آیات ۳۵ تا ۳۷ اینجا بحث سلوک به سوی نور شدن هست، به سوی نورانی شدن هست نه سلوک بهره از نور، نه سلوک در معرض نور قرار گرفتن. آنجا انسانها در آن آیات، مسیری برایشان هست که به سوی نورانی شدن حرکت کنند. به سوی اینکه جزئی از نور خدا در عالم بشوند. در نظامی قرار بگیرند که در پیکرهای قرار بگیرند که در شجرهای قرار بگیرند که، از آن پیکره، نور ساطع میشود. آن پیکر در معرض ضیاءالله هست و نور میتاباند. بله این یک ارتفاعی هست در سلوک.
کارگزاران تابش نور خداوند به آسمان و زمین، از درون بیوتی که خداوند اذن ارتفاع گرفتن آن را صادر کرده است جزء نظامی می شوند که در معرض ضیاء الله نور را به عالم می تابانند
این یک مقام هست در سلوک و دارای ارتفاع است و هر کسی به این ارتفاع نمیرسد خدای متعال راهش را در همین آیات مطرح کرده، فرموده است که نمیتوانی اینجا بروی خودت نمیتوانی بروی بایست بروی در یک بیوتی که آن بیوت، ارتفاع داده میشوند. بروی در یک موقعیتهایی که یه کسی هست یه کسانی هستند که آن موقعیتها را بالا میبرند. کسانی که در این ارتفاعات قرار میگیرند دیگر بحث ظلمت برایشان مطرح نیست و دیگر بحث خروج از نور به سمت ظلمات برایشان مطرح نیست. چرا؟ . چون چون افراد جزء پیکرهای هستند که این پیکره در معرض ضیاءالله، نور را به عالم تابش میکند. این فرد نقش یافته است در تابش نور خدا در محدوده آسمانها و زمین. این افراد میشوند کسانی که در کمال توحید هستند یعنی چه؟ . یعنی در معرض اثر ازضیاءالله هستند البته هر کدام به میزانی به حدی به میزان جایگاهی که در این پیکره در این شجره و در این نظام دارند و به واسطه این در معرض ضیاءالله بودن، کارگزارند.
ظهور امام عصر (عج) به منظور اتمام نور خداوند توسط کارگزارانی که بهره از ضیاء الله دارند محقق خواهد شد
کارگزار چه چیزی؟کارگزار تابش نور خدا در آسمانها و زمین. و خدای متعال میخواهد این ماجرا را به اتمام برساند. تحقق ظهور مبارک امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف به این مطلب هست. این پیکره، این نظام، بهرهشان از ضیاء خداست. در یک موقعیتی مرتفع از توحید. بله در این آیات این انسانها جزئی از این پیکره میشوند در مسیر اتمام نور خدا.
اتمام نور به دست کارگزارانی از ظهور انجام خواهد شد که در درون بیوت جزئی از شجره ای شدهاند که در معرض ضیاءالله قرار گرفته است
والله متم نوره. خدای متعال نورش را به اتمام خواهد رساند ولو کره الکافرون. هرچند اگر کافران کراهت داشته باشند و بخواهند ممانعت کنند. این بحث در آیه ۸ و ۹ سوره صف مطرح است و همچنین در آیه ۳۲ و ۳۳ سوره توبه. در ادامه بحث اتمام نور بحث ظهور دین حق علی کل دین مطرح است. پس اول چه اتفاقی باید بیفتد؟ . اتمام نور. یک معنا عرض کردیم از اتمام نور. باید چه اتفاقی بیفتد؟ . باید یاران در معرض ضیاءالله، یارانی که در معرض ضیاءالله نور میتابانند در محدوده آسمانها و زمین. اگر کسی میخواهد برود برای کارگزاری امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، برود در آن نظام آیات سوره نور سلوک کند و در آن بیوت قرار بگیرد و به وسیله آن بیوت ارتفاع پیدا بکند و در مقامی از توحید قرار بگیرد که جزئی از آن شجره و جزئی از آن نظام و پیکره باشد. آن موقع میتواند در این کارگزاری مشارکت داشته باشد. … .
بصر در معرض نور به واسطه نور بصیرت می کند لکن بصر در معرض ضیاءالله نورانی شده و تابش نور دارد
بحث سمع و بصر و فواد دو بهره دارند از نور: یک بهره از نوری که وجود دارد توسط اشیا مختلف توسط اشیایی که در نظام نور هستند،. یک بهره، بهره از ضیاءالله است. در موضوع اول، بصری که در موضوع اول از نور بهره دارد یعنی به واسطه نور بصیرت میکند، به واسطه در معرض نور بودن بصیرت میکند، . ولیکن در موقعیت دوم بصری که در معرض ضیاءالله هست به واسطه ضیاءالله، نور مییابد. کسی که آن مقام اول از عین را دارد مقام اول از بصر را دارد در ظلمات نمیتواند برود، در ظلمات نمیتواند حرکتی داشته باشد. چرا؟ . چون باید نوری باشد که او ببیند. کسی که در مقام دوم از نور هست یعنی در معرض ضیاءالله، بصر او نور دارد. او تا عمق ظلمات هم میتواند برود.
مثالی برای توضیح موقعیت کسی که بهره از نور دارد و موقعیت کسی که بهره از ضیاءالله دارد
یک مثال بخواهیم از این مطلب عرض کنیم که بهتر مطلب جا بیفتد: . ببینید وقتی یک کسی وارد در یک محفلی میشود وارد در یک موقعیتی میشود که آنجا نور خدا هست، فضای نورانی از فضای مثبتی است، حال این فرد خوب است و بهتر است چرا چون از نور بهرهمند میشود. همین فرد اگر به یک موقعیتی برود که آنجا محفل خوبی نباشد نور خدا آنجا کم باشد یا وجود نداشته باشد یا یک محفل ظلمانی باشد این فرد در معرض سقوط قرار میگیرد و میافتد منحرف میشود و ممکن است خطا کند. این را شما بگذارید ما به ازای آن مقام اول بهرهمندی از نور. ولیکن یک فرد دیگری هست که اگر در یک محفل مثبت و نورانی قرار بگیرد که چه بهتر، و حتی آن محفل را نورانیتر میکند و وقتی در یک محفل غلط اشتباه و ظلمانی قرار بگیرد نه تنها سقوط نمیکند بلکه مجرای نور خداست در آنجا. نور از دل این فرد میتابد.
یاران امام زمان (عج) که به واسطه اتصال به ضیاءالله توحید پایدار دارند وارد ظلمات می شوند تا آن را تغییر دهند
بله یاران امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف اینطور هستند. میآیند که بروند در ظلمات. هستند که بروند در ظلمات. چرا؟ برای اینکه باید ظلمات را تغییر بدهند. چه کسی میتواند اینطور باشد؟ کسی که توحید او پایدار است این اصطلاحی است که ما مطرح میکنیم که بهتر است درک کنیم یعنی کسی که در کمال توحید است کسی که متصل هست به ضیاءالله.
مراقبت در اتخاذ ولیّ و مراقبت در کفر از مراقبت های خاصّ موقعیت بهره از نور هستند
پس در مقام اول از بهره از نور یک مراقبت مطرح است. انسان باید از خودش مراقبت کند و از ارتفاعات این مراقبت، مراقبت در اتخاذ ولی است. اگر فردی ولی نادرستی اتخاذ کند از فضای نورانی که برایش قرار داده شده خارج میشود و به سمت ظلمت میرود. مراقبت در کفر هست.
موقعیت بهره از ضیاءالله مراقبت های مخصوص به خود را دارد
مقام دوم هم البته مراقبتهای خودش را دارد ولی جنسش با این مقام، متفاوت است. ولی خوب اصل رسیدن به این موقعیت دوم هست موقعیت کمال توحید موقعیت بهره از ضیاءالله و کارگزار تابش نورالله شدن.
ولایت خداوند و اولیاء خداوند را با برائت از دشمنان ایشان همراه کن
باید مراقب باشیم که در این فضایی که از نور بهرهمند میشویم، مقصد و یکی از موضوعات بسیار مهم، بهره از ولایت خداست. مقابل ولایت خدا اولیای دیگری قرار دارند. وقتی ولی از ولایت خدا نسبت به ولایت خدا داری، باید تولی از ولایت غیرالله داشته باشی. باید از آنها بدت بیاید. باید بغض داشته باشی باید ناراحت باشی و این را باید در کلامت ابراز کنی و در قلبت داشته باشی و اگر موقعیتش بود در جوارحت و در رفتارت بروز بدهی. امروز یکی از نمونههای بارز این مطلب، ماجرای اسرائیل هست و ظلمی که الان میکند به مسلمین در غزه در جاهای دیگر. ما باید این برائت را داشته باشیم. یک جمله محبت آمیز یک جمله ولایت گونه که نسبت به خدای متعال و اولیا خدایی داری باید ما به ازای یک جمله برائت گونه از این افراد و از امثال اسرائیل و صهیونیست داشته باشی. یک بخشی از آن لعن هست باید لعن کنیم. اگر خودت را دعا میکنی و مسلمین را دعا میکنی و طلب رحمت میکنی آنها را هم باید لعن کنی. باید آنها را دور کنی آنها را لعن کنی. ….
در کنار ویژگی های عمومی و مشترک اهل بیت (ع)، القاب و اسماء ایشان بیانگر ویژگی های خاص هر یک از این بزرگواران است
القاب وجود مبارک اهل بیت علیهم السلام و اسماء وجود مبارک اهل بیت علیهم السلام یک القاب و اسماء تعارفی نیست، اسمی نیست اعتباری نیست بلکه حقیقی است. و این القابی که از جانب خود اهل بیت علیهم السلام برای وجود مبارک اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام مطرح است حقیقی است و با معناست. همین تفاوت در این معنا نشان دهنده این است که هر یک از اهل بیت علیهم السلام را باید به خصوصیات ویژه و اختصاصی آن بزرگوار شناخت. ضمن اینکه اهل بیت علیهم السلام دارای فضایل مشترک و ویژگیها و خصوصیات مشترک هستند، دارای خصوصیات و ویژگیها و اوصاف ویژه و اختصاصی هر یک از این بزرگواران هستند. شما هیچ وقت نمیگویید علی بن ابیطالب الجواد، علی بن ابیطالب الرضا. به ما یاد داده شده بگویید علی بن موسی الرضا. محمد بن علی الجواد. اوصاف و ویژگیهای اختصاصی که برای هر یک از اهل بیت علیهم السلام مطرح شده، همین گویای این هست که شما باید ضمن شناخت و معرفت به فضائل مشترک و عمومی اهل بیت علیهم السلام، فضایل اختصاصی آنها را هم بشناسید. وقتی گفته میشود دابة من الارض باید بگویید که امیرالمومنین علیه السلام. برای این مطلب که ویژگیها و فضایل اختصاصی برای اهل بیت علیهم السلام وجود دارد استدلالهای زیادی وجود دارد، یکیش بحث اسماء و القاب اختصاصی اهل بیت علیهم السلام هست.
ضرورت شناخت ویژگی ها و فضیلت های خاص هر یک از اهل بیت (ع) جهت همراهی بهتر با ایشان
موضوعات مختلف از جمله فضیلتهایی که در آیات قرآن، متفاوت به اهل بیت علیهم السلام نسبت داده شده، به هر یک از اهل بیت علیهم السلام جداگانه نسبت داده شده مثل آیه ۳۵ سوره نور. گفته نشد که مشکات مصباح زجاجه کوکب دری اینها همه هر کدام از اهل بیت علیهم السلام میتوانند باشد، هستند فضیلت همه هست. نه همین که در روایات مختلف این اوصاف و القاب به صورت جداگانه اختصاص داده شده علت دارد حکمت دارد معنادار هست. ما باید این فضایل و ویژگیها را به تفکیک و اختصاصاً بشناسیم و معرفت پیدا کنیم. فضایل و ویژگیهای هر یک از اهل بیت علیهم السلام را در عالم در نظام خلقت در بشر در سلوک بشر از گذشته تا آینده الی الابد اینها را باید شناخت. بله این فضیلتها را باید اختصاصاً بدانیم. در خصوص ۱۴ معصوم صلوات الله علیهم اجمعین و در خصوص ۱۲ امام، که ۱۲ نفر از ۱۴ معصوم هستند صلوات الله علیهم اجمعین این را باید به تفکیک بدانیم. بدانیم که همراه شدن با امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف به معرفت اختصاصی از اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام مربوط است. هر چقدر این معرفت و شناخت معارف اختصاصی از اهل بیت علیهم السلام دقیقتر باشد، همراهی با امام زمان صلوات الله علیه دقیقتر خواهد بود. اصلاً اینکه چرا ایشان امام دوازدهم هست، این به این معناست که خوب ۱۱ امام قبل از ایشان ضرورت داشته. به عنوان مثال یک رابطهای بین ۱۲ امام و ۱۲ ماه، ۱۲ شهر وجود دارد. سوال: آیا شهور با هم متفاوت هستند یا نه؟ . بله متفاوت هستند. آیا هر کدام از شهور اثر اختصاصی خاص خودشان را دارند یا نه؟ . بله دارند هم یک آثار عمومی دارند هم یک آثار اختصاصی. …