قرار گرفتن مطالب مربوط به جلسات خانواده در نرم افزار

محل قرار گرفتن بحث های خانواده در فرهنگ و تمدن قرآنی

در بحث خانواده ما چه کار میکنیم؟ کل مباحث گذشته که مبتنی بر پژوهش های قرآنی بوده رو احصا میکنیم. مباحث خانواده رو. پس از این مباحث احصا شده دو سنخ مسئله استخراج میکنیم. 1- یک سنخ مسئله ها که مقوله های پژوهشی برای خانواده هست. جاشون مسیر چهارم هست. مسیر چهارم یعنی مسیر فرهنگ و تمدن قرآنی. مثل مثلا رابطه خانواده و اجتماع و جمع خدایی، این یک مسئله هست، جای این مسئله کجاست؟ در حوزه مسیر فرهنگ و تمدن قرآنی، جاش اینجاست. جاش مسیر اعجاز نیست. جاش مسیر هنری نیست. جاش مسیر تخصصی قرآنی نیست. مسیر تخصصی قرآنی یه کار دیگه میکنه پس جاش اینجاست، جاش تو مسیر چهارم. پس یک سنخ مسئله هامون مربوط به اینجاست.

مسیر فاز مفاهیم قرآنی مسیر تخصصی در نرم افزار می باشد

یک سنخ مسئله هامون مربوط به مسیر تخصص هستند. مسئله های مربوط به مسیر تخصص مون مسئله مربوط به فاز اول نیستند. یعنی مسئله لسان قرآنی نیست. از کجا شروع میشه؟ از فاز دوم، مفاهیم قرآنی. خب اولین مسئله ای که مطرح میشه مفاهیم قرآنی مربوط به خانواده چیه؟ پس ما باید یک گروه مفاهیم قرآنی مربوط به خانواده رو احصا کنیم چه جوری احصا کنیم؟ با چه شیوه ای احصا کنیم؟ دستی احصا کنیم؟ حدس بزنیم کدام به کدام مربوطه؟ الگوی احصا این چه جوریه؟ پس این رو در بیاریم. بعد از اینکه احصا کردیم شروع کنیم روی خود این مفاهیم با استفاده از داده های لسان قرآن کار مفهومی انجام بدیم. مثلا مقایسه مفهومی انجام بدیم. مقایسه ای انجام بدیم که برای مفهوم به درد می خوره، عناوینی که مربوط به مفاهیم هستند به کارهای مفهومی هست، اینجا دنبال بکنیم، مثلا شامل و مشمول بودن رو دنبال بکنیم، هم معنایی رو دنبال بکنیم، متضاد معنایی رو دنبال بکنیم، التزامی و تبعی بودن رو دنبال بکنیم، موضوعاتی از این دست رو اینجا دنبال بکنیم. کلا احصا بکنیم که چی رو دنبال بکنیم.

احصا شبکه مفاهیم خانواده و در نهایت رسیدن به یک شبکه یا درخت واره مفاهیم خانواده

آنقدر این عناوین رو در مفاهیم مربوط به خانواده کار بکنیم که شبکه مفاهیم خانواده احصا بشه یعنی در واقع شما باید در نهایت برسی به یک شبکه یا درخت واره مفاهیم خانواده. میگید این مفاهیم که در قرآن هست با این نوع از ارتباط به این شکل اگر در این درختواره قرار بگیرند این درخت واره مربوط به خانواده هست. یکی از مفاهیم مربوط به این درخت واره ممکنه در درختواره ی دیگری قرار بگیره مربوط به مقوله دیگری باشه مثلا مربوط به مقوله جهاد باشه ولی چنانچه با این نوع از ارتباطات نسبت به مفاهیم دیگر در این نوع از درخت واره قرار بگیره میشه جزء مفاهیم خانواده و در مفاهیم خانواده نقش داره و در شکل دادن مفهوم خانواده قرآنی نقش داره شما وقتی عنوان آوردی به نام خانواده قرآنی خانواده قرآنی در مسیر تخصصی در فاز دوم یعنی درخت واره مفاهیم قرآنی مربوط به خانواده قرآنی. خانواده قرآنی رو شکل میده.

فازهای بعدی مسیر تخصصی بر مبنای این درختواره پیش می رود تا مفاهیم کلی تر به دست بیاد

فازهای بعدی مسیر تخصصی باید بر مبنای این درخت واره یعنی عمده کاری که اونجا انجام میشه باید بر مبنای این درختواره پیش بره از نوع رابطه های در این درختواره مفاهیم کلی تر به دست بیاد که بخش فاز سوم ما رو میسازند و بعد دوباره از نوع رابطه ای که ما می تونیم از روابط دو دویی یا چند چندی برخی از این مفاهیم نسبت به هم ایجاد بکنیم تدبر ایجاد بکنیم در این تدبر پارامترهایی ممکنه وارد بشوند مثلا زمان ممکنه وارد بشه تدبر ممکنه این درختواره رو بخواد در کنار درختواره های دیگری مورد بررسی قرار بده شما وقتی تدبر میکنی خانواده رو یکی از تدبرهاش اینه که خانواده رو تدبر کنی در کنار انسان نه انسان در خانواده. مفهوم انسان مفهوم انسانیت انسان. پس شما اینجا تدبر میکنید این درختواره ها به شما کمک میکنند که شما این تدبر را انجام بدید در واقع رابطه این درختواره ها مثلا درختواره خانواده و درختواره خلقت انسان. رابطه این دو درختواره با هم رابطه قرآنیشون بر مبنای لسان قرآن میشه تدبر این دو درختواره نسبت به هم. در واقع میشه تدبر مقوله خانواده نسبت به مقوله خلقت شما، این دو رو تدبر مفهومی کردید. اینجا بحث تدبر آیاتی نیست. اینجا شما تدبر مفهومی کردید.

حل مسئله ها باید در نهایت از بخشی از مسیر تخصصی باشد

وقتی مسئله ای از مسیرهای غیر از مسیر تخصصی قرآن مطرح میشه باید ببینیم که برای حل اون مسئله از کدام بخش از مسیر تخصصی باید استفاده بشه حتما باید استفاده بشه. شما باید بگی از کدوم داده های مسیر اول داری استفاده میکنی. نمیشه بحث خانواد پیش ببری از مسیر تخصصی قرآن از یکی از فازها استفاده نکنی اون موقع شما بحث خانواده پیش بردی بحث خانواده شما قرآنی نیست. پس برای اینکه یک بحثی به عنوان مثال بحث خانواده یکی ازمسئله های مربوط به خانواده که مربوط به مسیر چهارم هست، روش پژوهشی انجام بشه باید پایگاه داده مورد نیاز این پژوهش از مسیر تخصصی تعیین بشه. کدام پایگاه داده در مسیر تخصصی برای پیش برد این پژوهش لازمه، مناسبه و باید استفاده بشه. تقریبا اینطوره که مسیر ورود به حل یک مسئله به شیوه قرآنی ابتدا احصا مفاهیم مربوط به اون مقوله در فاز دوم مسیر تخصصی. شما و الا نمیتونی با آیات ارتباط بگیری. نمیتونی با مفاهیم کلی آیات ارتباط بگیری. از کجا می دونی این آیه مربوط به خانواده هست؟ یا ربط فلان مسئله ای که شما می خواد در مسیر چهارم حل کنید داره؟ حتما مدخل ورود شما در وحله اول مفاهیم جزئی هست. شما از مفاهیم جزئی وارد میشید پس باید شبکه جزئی رو احصا کنید بشناسید هر جا که این شبکه تنومندتر قویتر دقیقتر و صحیحتر باشه اون بحث شما ورود شما در اون بحث به دایره قرآن قویتر و دقیقتر خواهد بود. مثلا مسیر اعجاز قرآنی بخشی از مسیر اعجاز عددی می تونه فقط بر مبنای فاز یک انجام بشه فاز لسان قرآن ولی بخشی از اعجاز عددی حتما متکی به فاز دوم هست، مفاهیم. یا حتی ممکنه فازهای بعدی یعنی شما باید اگر به دلیل ارتباط مفاهیم رابطه ای رو مثلا در بحث اعدادشون دنبال میکنید باید اون رابطه مفاهمی که دارید متکی به پایگاه داده مسیر تخصصی باشه خارج از اون نتونی بری. ولی بخشیش می تونه فقط متکی به لسان قرآن باشه چون ما با مفهوم کار نداریم. با عناوینی که متفاوت هستند کار داریم هر چی که هستند. در مسیر موسیقی ممکنه ما برای بعضی از مسائل در مسیر هنری و موسیقی به پایگاه داده فاز اول نیازداشته باشیم برای برخیش ممکنه به پایگاه داده فاز دوم نیاز داشته باشیم بدون وجود پایگاه داده فاز دومش نتونیم مسئله موسیقی رو به درستی و قرآنی حل بکنیم.