سه دسته بهرهمندی اهالی جنّات نعیم از فضای رحیق مختوم
بهره مندی ابرار از رحیق مختوم در جنّات نعیم
ابرار در موقعیت النعیم از رحیق مختوم بهره مند می شوند. رحیق مختوم نسبت به موقعیت نعیم مختوم هست، مهر و موم شده هست، پوشیده هست. ببینید در النعیم بحث بهره از درخت و میوه و این موضوعات، نیست. بحث کنار نهر ها بنشین و از برخی از موضوعات و نعمات بهرهمند بشو نیست. یک چیز مطرح است، يُسْقَوْنَ مِن رَّحِيقٍ مَّخْتُوم . می فرماید، إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِى نَعِيمٍ، عَلىَ الْأَرَائكِ يَنظُرُونَ، تَعْرِفُ فىِ وُجُوهِهِمْ نَضْرَةَ النَّعِيم، يُسْقَوْنَ مِن رَّحِيقٍ مَّخْتُوم ، ابرار از رحیق مختوم بهره مند می شوند. ابرار در این جایگاه، با این موقعیت، یک فضایی هست که اون فضا مختوم شده است، ختم شده است برای موقعیت النعیم و ابرار از اون فضا سقایت می شوند و بهره مند می شوند.
بهره مندی از فضای ختام و بهره مندی از مزاج رحیق مختوم
دیگران تکلیف شون چی هست؟ از رحیق مختوم، سه فضا جریان دارد، بله سه دسته بهرهمندی از فضای رحیق مختوم هست، مادون جایگاه نعیم و مادون بهرهمندی از ابرار از رحیق مختوم، سه بهره مندی دیگر وجود دارد. یک بحث بهرهمندی در فضای ختام، ختام رحیق مختوم که در آیه ۲۶ مطرح است، بهرهمندی اش چگونه هست؟ فَلْيَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُون ، یک فضای بهرهمندی دیگر بحث مزاج رحیق مختوم است، و یک بهرهمندی دیگر از رحیق مختوم بحث عین برگرفته از مزاج رحیق مختوم است که مقربون از این چشمه برگرفته از مزاج رحیق مختوم، بهره مند می شوند.
مقربون در جنّات نعیم برای بهره از عین و سپس تسنیم شدن و بهره از مِزاج رحیق مختوم به سوی ابرار و بهره مندی از رحیق مختوم حرکت می کنند
این مقرب شدن فضای بسیار عالی است ولی انتهای راه نیست. مقرب میشوند که تازه راه جدیدی را آغاز کنند. وقتی مقرب شدند حداقل چند گام پیش رو دارند، باید بهره ببرند از عین، از چشمه، از چشمه ی برگرفته از رحیق مختوم، در گام بعد باید نزدیک بشوند و بهره ببرند از مزاج، یعنی باید با بهره از عین، تسنیم بشوند. مقربون وقتی قرب پیدا کردند، وقتی جزء مقربون شدند، با بهره از عین، تسنیم می شوند و به فضای مزاج، مزاج رحیق مختوم میرسند. بله مقربون که جایگاهشون جنات نعیم هست از عینی که در این جنات نعیم هست، بهره مند می شوند، این عین چه هست؟ این عین متصلبه مزاج رحیق مختوم است. از این عین بهرهمند میشوند و تسنیم می شوند و بالا می روند و ارتفاع می گیرند الی موقعیت ابرار، الی بهره مندی بیشتر از رحیق مختوم.
مقربون وقتی می خواهند به سمت موقعیت ابرار، در النعیم حرکت کنند، اونجا دیگر بحث صعود مطرح نیست، بحث قرب یافتن مطرح نیست، قرب تمام شده، مقربون هستند، مفهوم قرب دیگه وجود نداره اونجا، از اونجا به بعد دیگه مفهوم قرب نیست، حرکت از اونجا به بعد مفهوم قرب نیست، مفهوم صعود نیست، مفهوم رفعت نیست، عنوان این حرکت چه هست؟ تسنیم شدن و سلوک مقربون از اونجا به بعد در سه گام بهره مندی از عین، بهره مندی از مزاج و بهره مندی از ختام رحیق مختوم، ادامه دار خواهد بود.