ایجاد شرایط مناسب برای حسّ گرفتن از امام زمان (عج)

حسّ گرفتن از امام زمان (عج)

بله یه مطلب اگر در خاطر داشته باشید در گذشته در موردش صحبت شد اینکه ما در موضوعات خدایی بتونیم بریم یک مقدار از اون طرف به موضوع نگاه کنیم. رفتار اون طرف رو ببینیم. رفتار اون طرف رو بفهمیم. یه موقعی شما میگی من میخوام در معیت خدا باشیم، یه موقعی میفرماید خداوند در معیت برخی از افراد هست. در این فضا خداوند به ما توفیق بده که بتونیم با حال و هوای امام علیه السلام با حس امام علیه السلام با دغدغه های امام علیه السلام آشنا بشیم. ضمن اینکه در موضوعات مختلف میشه به دنبال نظر، نگاه و برنامه های امام علیه السلام بود اونها جای خود عرضمون اینکه از امام علیه السلام حال و هوا بگیریم از امام علیه السلام حس بگیریم. حس مون منطبق بشه به حس امام علیه السلام. انشاءالله خداوند مسیری باز کنه، الگویی قرار بده، فضایی قرار بده که بتونیم این حس رو بگیریم. نه فقط حدس بزنیم ها ... نه فقط بررسی کنیم. بگیم احتمالاً حس امام هست. خب این هست. ما نمیتونیم این حس رو بگیریم.

لزوم مناسب بودن شرایط در حس گرفتن از امام زمان (عج)

تازه اولاً که اون موضوعی که شما بهش میرسی ممکنه حدس و گمان باشه و خیلی دقیق نباشه. دوماً نمیتونی بگیریش، حس صحنه میخواد. حس مسیر دریافت میخواد. مثلاً در ماجرای یوسف علیه السلام، یعقوب علیه السلام به فرزندان میفرماید که برید يَا بَنِيَّ اذْهَبُواْ فَتَحَسَّسُواْ مِن يُوسُفَ وَأَخِيهِ وَلاَ تَيْأَسُواْ مِن رَّوْحِ اللّهِ إِنَّهُ لاَ يَيْأَسُ مِن رَّوْحِ اللّهِ إِلاَّ الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ ، ای فرزندان برید حرکت کنید و حس بگیرید از یوسف و برادرش. حس تون رو منطبق کنید. حس بگیرید از اون فضا. طلب حس کنید. طلب احساس کنید. حال و هواتون منطبق بشه بر یوسف و برادرش. خداوند باید مسیر باز کنه برای این موضوع شما حس بگیرید. با این حس گرفتن به امام علیه السلام نزدیک بشید. در این مسیر میفرماید که وَلاَ تَيْأَسُواْ مِن رَّوْحِ اللّهِ از رَّوْحِ اللّهِ نا امید نشید یعنی حواستون به رَّوْحِ اللّهِ باشه، رَّوْحِ اللّهِ شما رو در این مسیر کمک خواهد کرد. میتویند ازش نصرت بگیرید ازش کمک بگیرید و این یک هدایت میخواد یک توجه میخواد یک کمک از جانب امام علیه السلام میخواد. نصرت از جانب امام علیه السلام میخواد. قبل از همین ماجرای یوسف علیه السلام اون فرزندان رفتارهایی داشتند. قبل از ماجرای بحث فَتَحَسَّسُواْ مِن يُوسُفَ وَأَخِيهِ این بَنِيَّ یعقوب در محضر یوسف رفتند. اون محضر یوسف به دردشون نخورد. پس محضر یوسف رفتن به تنهایی بدون مقدمه، بدون رشد لزوماً کافی نیست. برید به سمت یوسف اِذْهَبُواْ برید به سمت یوسف، چگونه؟ آنگونه که حس بگیرید از یوسف. این مسیر رو انشاءالله خود امام علیه السلام باید برای افراد باز کنه، چگونه؟ نشانه بفرسته از خودش از جنس خودش. بله انشاءالله امام علیه السلام برای ما مسیر باز کنه، برای ما فضا قرار بده، برای ما نشانه قرار بده، برای ما محیط مساعد قرار بده، برای بهره گرفتن از حس امام علیه السلام.

تاثیر نگه داشتن برادر از طرف یوسف (ع) بر روی حضرت یعقوب (ع) و دیگر برادران

ببینید در ماجرای یوسف علیه السلام یوسف چه کرد؟ با یک ترفندی از یک مسیری برادرش رو پیش خودش نگه داشت چرا؟ چرا برادر یوسف باید پیش یوسف بمونه؟ چرا یوسف علیه السلام خودش رو اول معرفی نکرد؟ همون موقعی که فرزندان با برادرش اومدند اونجا در بار اول، در بار دوم چرا خودش رو معرفی نکرد، من یوسف هستم برید پدرم رو هم بردارید بیارید، چرا باید برادر رو نگه داره؟ چند تا اتفاق میافته با این نگه داشتن برادر. یعقوب علیه السلام قبل از این بسیار محزون بود. بسیار رفتارهای مختلف داشت. بسیار تحت فشار قرار گرفته بود از غیبت یوسف. این رو دقت کنیم از غیبت یوسف. در این رفت و آمد فرزندان، یوسف علیه السلام برادرش رو پیش خودش نگه میداره بقیه رو برمیگردونه پیش یعقوب و مطرح نمیکنه که من یوسف هستم، خب چرا؟ تا اون زمان یعقوب علیه السلام نابینا نشده. بعد از این رفتار یوسف علیه السلام، ایشون نابینا میشه. از شدت حزن نابینا میشه. یعنی این رفتار یوسف، بار حزن رو بر یعقوب علیه السلام بیشتر کرد. این باعث شد که یعقوب علیه السلام با حزن بیشتر ناامید بشه ولی رفتارش چه هست؟ وَ قَالَ يَا أَسَفَى عَلَى يُوسُفَ . رفتار رو ببینید. بچه ها برادر یوسف رو همراه خودشون بردند اونجا. یوسف به برادرش گفت که من یوسف هستم تو در کنار من بمون و با یک ترفندی اون برادرش رو کنار خودش نگه داشت و به بچه ها و سایر فرزندان نگفت که من کی هستم و به پدر گفتند که اون عزیز مصر برادرمون رو هم پیش خودش نگه داشت. رفتار یعقوب علیه السلام اینجا جالب هست. تأثیر این نوع رفتار یوسف، بیشتر باید بر یعقوب علیه السلام ارزیابی بشه، بررسی بشه، بر فرزندان بر سایر برادران یه تأثیری داره. بر یعقوب علیه السلام یک تأثیری داره. یوسف که نبی خداست رسول خداست عالم هست حکیم هست رفتار بی مورد انجام نمیده. رفتار غیر حساب شده انجام نمیده. اون برادران برمیگردنند. یک باری رو یک شیئی رو در بار مربوط به برادرش گذاشت و بعد اعلام شد که این شیئ گم شده. به جستجوی بارها پرداختند در بار برادران نبود از بار برادر یوسف این پیدا شد. نوع گویش خدا رو ببینید این از بار برادر یوسف پیدا شد. در اینجا یک سری رفتارها اتفاق افتاده از جانب یوسف، از جانب برادر یوسف، از جانب سایر فرزندان در اون زمانی که شیئی در بار برادر یوسف قرار داده شد.

تحلیل رفتار یوسف ع در نگه داشتن برادر از نگاه برادران و حضرت یعقوب (ع)

تحلیل این رفتارها از جهت اخلاق، رفتارها از جهت برداشت، رفتارها از جهت ظرافت و معرفت بینی، در این رفتارها مهم هست. تحلیل برادران به چه شکل هست؟ تحلیل سایر فرزندان این هست که او دزدی کرده، سرقت کرده. نظر یوسف علیه السلام چی هست؟ أَنتُمْ شَرٌّ مَّكَانًا وَاللّهُ أَعْلَمْ بِمَا تَصِفُونَ برداشت یعقوب علیه السلام چی هست وقتی این ماجرا رو از زبان فرزندان میشنوه؟ چی هست؟ قَالَ بَلْ سَوَّلَتْ لَكُمْ أَنفُسُكُمْ أَمْرًا نفس شما این امر رو برای شما تَسویل کرده. خب این یک سری مجموعه ای از رفتارها اینجا اتفاق میافته و در تأثیرات مربوط به این رفتار یوسف علیه السلام یکی از موضوعاتی که اتفاق میافته حزن بیشتری هست که برای یعقوب علیه السلام هست و رفتار یعقوب علیه السلام در قبال یوسف، وَتَوَلَّى عَنْهُمْ وَقَالَ يَا أَسَفَى عَلَى يُوسُفَ از سایر فرزندان روی برگرداند و گفت يَا أَسَفَى عَلَى يُوسُفَ.

اتصال برادران به یوسف (ع) با نگه داشتن برادرش با عنوان حس گرفتن

خب این مطلب مهم هست. یوسف علیه السلام در این بار دوم که این بچه ها، فرزندان یعقوب اومدند اینجا دوباره رفتاری نشون میده تا یک سری رفتاها بروز کنه. تا یک سری رفتارها به نمایش گذاشته بشه. تا یک سری درسها گفته بشه. تا یه سری امتحانها انجام بشه. یک سری ابتلائات و امتحانات انجام بشه و رفتارها در ابتلائات دیده بشه در اینجا درس هست. بعد از اینکه برادر پیش یوسف ماند طی یک مسیری اینجا یک مسیری باز میشه یک کلاسی یک درسی گفته میشه و اون مسیر مسیر اتصال هست. اتصال به یوسف و ثمره میده. گفته میشه که يَا بَنِيَّ اذْهَبُواْ فَتَحَسَّسُواْ مِن يُوسُفَ وَأَخِيهِ وَلاَ تَيْأَسُواْ مِن رَّوْحِ اللّهِ این دستور حرکت ثمره بخش شد نتیجه داد .