سلوک توحیدی بر اساس آیات صیام، بر مبنای بهره از قرآن و به دست سفرهدار قرآن یعنی رسول الله (ص) انجام می شود
صیام رمضان یک سلوک توحیدی بر اساس بهره از قرآن است
در بحث ماه مبارک رمضان و صیام ماه مبارک رمضان، سلوک، یک سلوک توحیدی است، مسیر، یک مسیر توحید هست. هدایت از قرآن به خاطر توحید هست. ماه مبارک رمضان، خدای متعال سفره القرآن رو پهن کرده، رفتار صیام رو به انسانها امر کرده که با صیام به سفره قرآن وارد بشوند، با صیام کردن به سفره قرآن وارد بشوند و بهرهمند بشوند از سفره قرآن.
صیام رمضانی و بهره از هدایت قرآن سبب مرتبه ای از تکبیر میشود که مقدمه ورود به قرب الهی است
از جمله بهره مندیهای از سفرهی قرآن هدایت است، هدایت برداشت کنند. بر اساس این هدایت، به مرتبهای از تکبیر خدای متعال برسند، این مسیر توحید است و در ادامه، در سیر توحید الی الله، به تعاملی در فضای قرب با خدای متعال برسند، یک تعامل رفتاری که فضای بسیار زیادی از قرب را ایجاد می کند. قربی که ابتدا از جانب خدای متعال انجام میشه سپس توسط این فرد، این مسیر دنبال میشه تا در مسیر قرب رشد اتفاق بیفته. کسانی که به مرتبه تکبیر خدای متعال رسیدند، بر اساس صیام در شهر الله، صیام در شهر رمضان و با استفاده از سفرهای که خدای متعال در ماه مبارک رمضان پهن کرده، سفره القرآن، در این مرتبه از تکبیر خدا، از سلوک الی الله، از سلوک توحیدی الی الله، وارد کلاس قرب میشوند، کلاس قربی که خود قرب از جانب خدای متعال انجام شده است، رشد قرب شما باید انجام بشه.
خداوند را باید از رسول الله (ص) مسئلت نمود
این افراد باید چه کنند؟ سه تا کار، یعنی چندتا کار، 1- وَ إِذَا سَأَلَكَ عِبَادِى عَنى، پس باید از مسیر رسول الله صلوات الله علیه، مسئلت کنند، مسئلت کنند چی رو؟ الله را.
رسول الله (ص) سفرهدار قرآن هستند
برگردیم عقب، اینها کی هستند؟ کسانی که در ماه مبارک رمضان، با صیام در این ماه، به سفره القرآن وارد شدهاند و به درجهای از تکبیر الله رسیدند. از سفره قرآن استفاده کردند، چه استفادهای؟ هدایت. با هدایت به درجهای از تکبیر رسیدند و حالا این بندگان، این عباد الله، هنگامی که از تو، در محضر تو، تو کی هستی؟ ارتباط پیدا شد، چرا اینجا رسول الله مطرح است؟ الان چی بود؟ اینجا تو کی هستی؟ توی رسول الان اینجا چه کاره هستی؟ تو کسی هستی که خدای متعال القرآن رو بر تو نازل کرده، اینها قرآن رو، سفره قرآن رو در وجود تو باید پیدا کنند، سفره قرآن در وجود مبارک رسول الله صلوات الله علیه پهن شده. خدای متعال سفره قرآن رو پهن کرده، خانهای که این سفره را پهن کرده وجود مبارک رسول الله صلوات الله علیه هست. سفره دار، وجود مبارک رسول الله صلوات الله علیه است.
خداوند را از سفرهدار قرآن مسئلت کنیم
این افراد میآیند در سر سفره قرآن، با یک رفتاری که داشتند از قران بهره مند می شوند، به درجه ای از توحید میرسند، تکبیر خدای متعال و سپس به درستی سعی میکنند که، به درستی شکر کنند. ممکنه به درستی شکر نکنند، ممکنه ماجرا را درست نبینند و به درستی شکر نکنند، به درستی شکر میکنند و بعد از اون چند رفتار دارند: 1- مسئلت میکنند در این محضر از تو، از توی رسول، عباد من که به محضر تو رسیدهاند و در محضر تو از سفره قرآن بهره مند شدند، از تو مسئلت میکنند، من رو، رسیدند به محضر تو، در محضر تو هستند، اینها افراد رمضانی هستند، اینها افراد رمضان چشیده هستند، در محضر تو، همش نگاهشون این هست، خدا، ای رسول، خدا کجاست؟ ای رسول، ای رسول خدا، ای سفردار قرآن خدا، ای خانه سفره قرآن خدا، از خدا چیزی به ما برسون، از جنس خدا. اینها رمضانی شدهاند.
دعا و اجابت رابطه تعاملی داعیان خداوند و خداوند است
آتش عشق و حب نسبت به خدای متعال، در اینها، شعله ور شده. به محض اینکه این مسئلت رو، به معرفت چنین مسئلتی در محضر مبارک رسول الله صلوات الله علیه میرسند، خدای متعال می فرماید که من قریب هستم، فَإِنِّى قَرِيب، من قریب هستم. حالا در این فضای قرب چه اتفاقی میافته؟ در این فضای قرب از جانب خدا متعال، چه اتفاقی میافته؟ این افراد داعی می شوند، دعا می کنند، روابط اینگونه میشه، دعا میکنند خدا اجابت میکنه، دعا میکنند خدا اجابت میکنه، همین که دعا میکنند خدای متعال اجابت میکنه، أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ ، داعی میشوند و اجابت کننده خداست.