بررسی حرف جرِّ مِن در بحث نزول بیانگر مِن عندِ الله بودن نزول است

لزوم بررسی حروف جرّ مِن، اِلی و عَلی در بحث نزول

حروف جر؛ نزول

بحثی ذیل نزول و نزول کتاب الله و نزول قرآن. وقتی ما از نزول کتاب الله و نزول قرآن صحبت می کنیم در بحث نزول چند حرف جرّ متعلق به فعل وجود داره، علی، الی، مِن. اینا رو باید بررسی کنیم. پاسخ نزول رو و تبیین نزول هر شیئی رو به خصوص قرآن و کتاب الله رو در این حروف باید ببینیم. لذا در بحث نزول قرآن و کتاب ما حرف جر الی، رو باید بررسی کنیم. خب نگاه کنیم الی، مثلا رسول الله ص. علَی رو بررسی می کنیم. علَی مثلاً رسول الله ص. موضوع بعدی رو باید بررسی کنیم،

مجرورِ حرف جرّ مِن در بحث نزول (عند الله) است

مِن. از کجا؟ مِن عند الله. پاسخش عند الله هست. پاسخ یا به عبارتی مجرور حرف جر مِن، در فعل نزول برای قرآن و کتاب الله، عند الله است. پاسخش رب است. پاسخش الله است. به معنای مِن عند الله. پاسخ این مِن، مِن السماء نیست. پاسخ این سوال، مِن السماوات نیست. مِن مرحله قبل نزول نیست. مِن آسمان هفتم نیست. مِن العرش نیست. مِن الملکوت آسمانها و زمین نیست. پاسخ این سوال مِن عند الله هست. در هر موقعیتی که در قرآن، نزول قرآن و کتاب الله مطرح است شما باید این مجرور مِن رو پیدا کنید. مجرور مِن چی هست؟ عند الله.

نزول یک مرحله ای قرآن از (عند الله)

مثلاً در مورد بحث های دیگه ای، موضوعات دیگه ای که نزول در آنها مطرح است ممکنه مجرور حرف مِن دارای چند مرحله باشه. در مورد آب عموماً به نظر یک مرحله مطرح است. مِن السما. آیا اینطوره؟ در مورد باران، در مورد ودقی که از خلال سحاب خارج میشه، در آیه ۴۳ نور داریم که، يُنزِّلُ مِنَ السَّمَاءِ مِن جِبَالٍ فِيهَا مِن بَرَدٍ . حالا ممکنه اینجا به این معنا باشد که داره اون منبع نزول تخصیص می خوره که جبال تخصیصی از سماء و بَرَد تخصیصی از جبال. یا ممکنه حاکی از چند مرحله نزول باشد. خب این آیه می تونه احتمالاً حاکی از چند مرحله نزول باشد ولیکن مطلب اینه که در مورد قرآن و کتاب ما موضوعی، مطلبی، آیه ای که حاکی از چند مرحله نزول باشه، نداریم. حاکی از چند مرحله نزول به این معنا که نزول مرحله دوم مبتنی بر مرحله اول بوده و از مرحله اول بوده یعنی قرآن یک بار در یک مرحله نازل شده در مرحله دوم قرآن نازل شده مرحله اول نازل شده در مرحله سوم قرآن نازل شده مرحله دوم نازل شده. اینجوری نداریم. همه ی قرآن ها مِن عند الله هستند. علی، ممکنه موقعیت ها یا افراد مختلفی مطرح باشند. الی، موقعیت ها یا افراد مختلفی مطرح باشند.

نزول کتاب یک مرحله دارد و دو بخش کردن قرآن به نازل شده و نازل نشده معنا ندارد

در نزول قرآن ما چند تا مطلب داریم. 1- نزول چه چیزی؟ قرآن. مِن کجا؟ مِن عند الله. الی کجا؟ مثلاً رسول الله. علی کجا؟ مثلاً رسول الله و مطلب بعدی چه کسی نازل میکند؟ میشه فاعل نزول. خدا می فرماید ما نازل می کنیم. نحن نازل می کنیم. چگونه نحن نازل می کند؟ نحن کیه؟ می فرماد منم خدا. نازل می‌کنی؟ مثلاً توسط جبرئیل. اینکه قرآن توسط جبرئیل علیه السلام نازل میشه به معنای این نیست که ما یک قرآنی داریم که توسط جبرئیل نازل نمی شود، یک قرآنی داریم که توسط جبرئیل نازل می شود. نه ما این رو نداریم. ما یک کتابی داریم، همین کتاب یه مرحله ای دارد که توسط جبرئیل نازل نمی‌شود یک مرحله‌ای دارد که توسط جبرئیل نازل می‌شود. نداریم. مثل مرگ، موت. خداوند می فرماید ما شما رو میکشیم. ما شما را موت میکنیم، می میرانیم. خب یه جای دیگه می فرماید ملائکه میایند شما را موت می‌کنند. در هنگام موت ملائکه میایند شما را توفی میکنند. خب الان چی شد؟ یعنی ما چند مرحله موت داریم؟ موتی که ملائک انجام می دهند بعد از موت ملائکه دوباره خداوند میاد او رو موت میکنه بعد از موت خداوند احتمالاً دوباره یه داستان دیگه ای هست، نه اینطور نیست. ما چند مرحله موت برای یک نفر نداریم. وقتی او می میرد یکبار می میرد. در آن مردن فقط یک بار می میرد در عین این که گفته میشه ما او را می میرانیم. نَحْنُ نُحْيي‏ وَ نُميت ‏. ما او را می میرانیم. این در این ما او را می میرانیم یه موقعی به این شکل است که ملائک میایند او را می میرانند. پس چند مرحله موت ما در یک موت یک فرد نداریم. چند مرحله نزول در نزول قرآن نداریم. ممکنه نزول الی یا علی متفاوت داشته باشیم، نزول یک شیء علی موقعیت اول علی موقعیت دوم علی موقعیت سوم. ولی نزول یک شیء نه دو شیء.