حضرت زینب (س)، در کربلا، با معرفت الحمد، نظاره گر تجلّی اسماء و صفات خداوند بود
حمد به معنای اتصال پیوسته به اسماء و صفات خدای متعال است
حمد یعنی اتصال پیوسته به خدای متعال، یعنی لحظهای، در هیچ موضوعی، از خدای متعال غفلت وجود نداره. در نار جهنم، غفلت از خدای متعال نکن، اگر حامد باشی اونجا غفلت نمیکنی. حمد یعنی اتصال پیوسته به خدای متعال، اتصال پیوسته به اسماء و صفات خدای متعال. چند بار در زندگیهامون، در موضوعات مختلف، در مشغلههای متعددی که در زندگی هست، توجه داریم به اسماء و صفات خدای متعال، به حضور خدای متعال، به نقش اسماء خدای متعال، به اثر صفات خدای متعال؟
ظهور و تجلی اسماء و صفات خداوند در تمام صحنه های ماجرای کربلای امام حسین ع
در صحنه سخت کربلا گرفتار شدی، محاصره شدی، آمدهاند بکُشند به بدترین شکل، غارت کنند به بدترین شکل، به اسارت بگیرند به بدترین شکل، تو چه میبینی؟ حضور و اثر صفات و اسماء خدای متعال. آیا این رو میبینی؟ یا نه، این صحنه باعث شده که تو از خدا غفلت کنی؟ برخی از افراد در کاروان امام اینگونه بودند و بعد اینگونه شدند، غفلت کردند، میگفتند خدا کجا بود؟ خدای متعال در تک تک صحنهها بود، صفات خدا، اسماء خدا، ظهور و تجلی صفات خدا و اسماء خدای متعال در ریزترین صحنهها، در سختترین صحنههای ماجرای کربلای امام حسین علیه السلام بود.
حضرت زینب (س)، نمونه بارز تربیت یافته بر اساس معرفت الحمد
معرفت الحمد هست که بزرگواری همچون حضرت زینب سلام الله علیها میفرماید که وَ مَا رایتُ الا جَمیلَا، چرا؟ چون معرفت الحمد هست، چون این خانم بزرگوار واجد این معرفت الحمد هست، تربیت یافته این معرفت الحمد هست، به خاطر این، در صحنهای چون صحنه کربلا، لحظهای این رفتار آیه پنجم سوره حمد، یعنی چی؟ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِين از ایشون ساقط نمیشه. چنین زنی در چنین صحنهای، بروزإِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِين هست. این فرد این است، چرا؟ چون معرفت او الحمد است، به خاطر معرفت الحمد، تمام صحنهی مصیبتها و اتفاقات اون ماجرا برای او بروز اسماء و صفات خداست. اسماء و صفات خدا آنجا تجلی داره، جلوه داره، اثر داره، حضور داره و او این تجلی و حضور رو میبینه، به خاطر این همواره در اون صحنه واجد این مطلب استإِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِين .