اتمام نور یعنی جریان نور در تمام موضوعات دینی

با اتمام نور، نور در همه مقولات، موضوعات و در همه دینیات جریان خواهد یافت

وقتی صحبت از اتمام نور است یعنی چه؟ یک معنا یعنی اینکه جریان یافتن نور در همه موضوعات و مقولات، در همه دینیات. یعنی باید در جزئیات و کلیات، نور جریان پیدا کند. نور یعنی چه؟ اینجا داخل پرانتز عرض کنیم، نور یعنی بازتاب ضیاءالله ، در جزئیات و کلیات باید نور تابش کند. دین کامل شده، لکن در این دینداری، در جزئیات و کلیاتش نور تابش ندارد، نور جریان ندارد. موضوعی که آن موضوع، نخ تسبیحی که آن نخ تسبیح، از همه این جزئیات و کلیات، نور خدا را بروز بدهد و جلوه بدهد، جریان ندارد. دین هست، بصیرت ایجاد نمی‌کند. دین هست، فرد را شنوا نمی‌کند. دین هست، دیندار را احیا نمی‌کند. کتاب الله نازل شده، نور هم نازل شده لکن نور در همه مقولات، جزئیات و کلیات، رفتارها، اشیاء، روابط، در وجود انسان‌ها، جانداران، حیوانات، جمادات، جریان پیدا نکرده. پس باید نور جریان پیدا کند در جزئیات و کلیات. در کنار اکمال دین و اتمام نعمت یک مسئله مهم دیگر وجود دارد و آن اتمام نور است.

در دینِ دیندار می بایست نور جریان بیابد

پس وقتی به دینداری می‌پردازی باید توجه کنی در دینداری تو باید نورالله جریان داشته باشد. دین داشته باش، باید داشته باشی، آغاز کار است لکن دین تو باید دینی باشد که در آن نور جریان دارد. باید با دینداری و در دل دینداری، نور جریان پیدا کند، لکن ما باید موانع را مرتفع کنیم.

مراقب کلاممان باشیم که مانع نور نشود

می‌فرماید که يُرِيدُونَ أَنْ يُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ بِأَفْواهِهِمْ معلوم می‌شود برخی افراد به وسیله یک رفتارهایی مانع نور هستند. معلوم می‌شود افواهشان موجب ممانعت از نور است، از این یک استفاده کنیم، مراقب کلاممان باشیم، مراقب کلاممان باشیم. یک رفتاری داری، یک نمازی داری، خدای متعال می‌خواهد در نماز شما یک نوری قرار بدهد، یک جمله می‌گویی آن نور می‌رود، به خصوص کلامی که حاکی از کفر است.