معراج رسول الله (ص) در اقطار زمین و آسمان با کلام صلاتی که خداوند در آن سلطان قرار داده است
وقتی که کلامِ نماز سلطان داشته باشد، می شود در اقطار آسمان ها و زمین نفوذ کرد
چگونه نمازمون نماز اثر گذار باشه؟ به کلام نماز مربوط هست. به تکلم شما در نماز مربوط هست. تا کلام شما چی باشه و خاصیت کلام شما چی باشه. کلام نماز شما می تونه در رتبه ای باشه که سلطان داشته باشه. سلطان از جانب خداوند متعال داشته باشه. اون موقع میشه مصداق این آیه، وَ اجْعَلْ لي مِنْ لَدُنْكَ سُلْطاناً نَصيراً . کلام نماز شما سلطان میاره و اثر گذار میشه. نفوذ میکنه. شما با یک نماز نفوذ میکنید به عرصه هایی که نفوذش به این سهولت نیست. راهی نداره برای نفوذ. مثلا شما نفوذ میکنید به اقطار سموات. نفوذ میکنید به اقطار الارض. چگونه به آسمان نفوذ کردی؟ چگونه به اقطار سموات نفوذ کردی؟ محدوده هایی که کسی از جن و انس به این راحتی نمی تونه نفوذ کنه. شما میگید با ارتقاء کلام نماز و با سلطانی که در نماز من قرار گرفت. من نفوذ کردم به آسمانها به اقطار آسمانها نفوذ کردم. شما به سلطان با بهره از سلطان هست که به اقطار سموات و الارض نفوذ میکنید. این اقطار سموات و الارض، چند برداشت ازش میشه که صحیح هم هست. اقطار یک یک آسمانها و اقطار زمین و اقطار پیکره و مجموعه آسمانها و زمین که از این بحث هم ارتفاع گرفتن در آسمانها به دست میاد هم خروج از مجموعه سموات و الارض و پیرامون سموات و الارض. شما به سلطان با بهره از سلطانه که این مسیر رو می تونید حرکت کنید. یکی از جاهایی که سلطان رو می تونید به سمتش حرکت بکنید به سمت به دست آوردن سلطان حرکت بکنید نماز هست و آن موضوع مهم در نماز کلام نماز هست. و باید در کلام شما در نماز سلطان قرار داده بشه. شما از کلام نماز بهره سلطان داشته باشید. خداوند متعال در کلام نماز شما بهره سلطان قرار میده. این نماز میشه نماز معراج. این نماز میشه نماز اثر گذار. این نماز میشه نماز باران. این نماز میشه نماز شفا. این نماز میشه نماز تغییرات. چرا نماز باران گفته شده؟ یعنی اگر خدا بخواد میشود در کلام نماز شما خداوند متعال سلطان قرار بده. اگر سلطان قرار داد تأثیر می گذاره.
ارتفاع نماز رسول الله (ص) در حدّ سلطانِ نصیری که مبنایش غلبه حق بر باطل است
رسول الله ص چه حد سلطان رو در نمازشون و بر نمازشون طلب می کنند؟ سلطان نصیری که مبنای جاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْباطِلُ هست. وقتی به ما یاد داده شده که به عنوان مثال شما می تونید نماز باران بخونید یعنی نماز بخونید بارون بیاد، نماز تأثیر گذار در این سطح داشته باشید. اگر این مسیر برای ما در نماز باز هست حتما مسیری بسیار فراتر از این برای رسول الله ص باز هست. اون مسیر کجاست؟ آیات 78 تا 81 سوره اسراء. در سوره اسراء خداوند دستور امر نمازی به رسول الله ص میده که از دستاوردهای این نماز سلطان نصیر هست. سلطان نصیری که رسول الله ص را به ارتفاعات میبره. به معراج میبره. به آسمانها و فراتر از آسمانها میبره. اگر این حرکت اتفاق نیفته یعنی این مسیر طی نشه، مسیر به سمت جاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْباطِلُ ، نمی تونه پیش بره لذا این آیات کجا مطرح هست؟
حرکت رسول الله (ص) در اقطار زمین و آسمان برای رؤیت آیات
در سوره اسراء. سوره اسراء با چی شروع شده؟ با ماجرای سیر معراجی رسول الله ص از مسجد الحرام الی مسجد الاقصا. لِنرِيَهُ مِنْ ءَايَاتِنَا . برای رؤیت. تا اینجا رؤیت اتفاق میافته. چرا باید در نماز سلطان به دست بیاریم؟ باید بری رؤیت کنی. لذا با این سلطان در سوره اسراء حرکت رسول الله ص در اقطار الارض اتفاق افتاد. آیات اول سوره اسراء چیه حرکت در اقطار الارض. بویسله چی اتفاق افتاد؟ بوسیله سلطان، سُبْحَانَ الَّذِى أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلىَ الْمَسْجِدِ الْأَقْصَا الَّذِى بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنرِيَهُ مِنْ ءَايَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِير . سوره اسراء سر فصلش چی هست؟ موضوع محوری چی هست؟ همون آیه 1 سوره اسراء. دستاوردی که ایجاد شد در سوره اسراء چی هست؟ همون آیه 1 سوره اسراء. سیر حرکت در اقطار زمین. چرا؟ لِنرِيَهُ مِنْ ءَايَاتِنَا. برای رؤیت. حرکتی برای رؤیت. چگونه این حرکت برای رسول الله ص فراهم شد؟ این بحث رو در آیات 78 و 79 و80 و 81 سوره اسراء ببینید. اقامه صلات و جعل سلطان برای رسول الله ص. اینگونه شد که این زمینه فراهم شد که این نفوذ بتونه انجام بشه. وقتی نفوذ انجام شد نتیجه این نفوذ چه خواهد شد؟ رؤیت. رؤیت چی؟ الان در سوره اسراء رؤیت آیات خدا مطرح هست. آیات خدا رؤیت شد اون دستور العمل اقامه نماز برای رسول الله ص و دریافت سلطان فقط به رؤیت آیات ختم میشه؟ نه. با اون سلطان نفوذ به آسمانها و فراتر از آسمانها شکل خواهد گرفت و ختم میشه به ماجرای رؤیت رب. اینها بحث های جالبی هست.
در مسیر معراج، رسول الله ص، کلام ایشان، کلامی بود که خداوند در آن سلطان قرار داده است
در آیه 1 سوره اسراء در انتهای آیه می فرماید که، إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِير . خدایا تو سیر دادی، تو حرکت دادی عبد را در زمین در مسیری از ارض تا رؤیت کند آیات تو را چرا می فرمایی إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِير؟ بگو إِنَّهُ هُوَ ولی الْبَصِير. إِنَّهُ هُوَ مثلا ولی و الرحیم. او ولی هست او حرکت دهنده است ولیکن خداوند می فرماید إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِير. او سمیع هست و بصیر هست. مگه اینجا قرار بوده کلامی به خداوند باشه که خداوند سمیع هست. خداوند می فرماید سبحان کسی که رسول الله ص رو عبدش رو اینگونه حرکت داد. او سمیع و بصیر هست. چه ارتباطی به سمیع بودن داره؟ خب پس این رسول کلامی داشته خداوند سمعی داشته. این عبد کلامی داشته خداوند سمعی داشته. این حرکت رسول الله ص بخاطر کلام رسول الله ص هست با استفاده از آیات دیگر عرض شد کلامی که درش سلطان هست. کلامی که در آن سلطان جعل شده. سلطان از جانب خداوند متعال جعل شده.