همراهی با امام زمان (عج) در سطح کارگزاری با یکی از دو ویژگی اهل ایشان بودن یا حس برادری نسبت به ایشان داشتن

اهمیت صفات انسان در همراهی با امام ع

بله در همراهی با خوبان، در همراهی با امام ع و دغدغه همراهی داشتن با اهل بیت ع، یه موضوع رو باید مد نظر داشت. صفات انسان در این همراهی مهمه. صفات انسان تعیین کننده سطح همراهی خواهد بود. امام ع از خداوند نمی خواد که یک ظالم همراه او بشه. این مهم هست. اینجا یه نکته ی خیلی منفی رو عرض کردیم که بحث جا بیفته. امام ع از خداوند درخواست نخواهد کرد که یک انسان دارای صفات معمولی، دارای فراز و نشیب بسیار، فرمانده لشکر او بشه. این موضوع به صفات خواهد بود. به ویژگیهای اون فرد خواهد بود. در داستان موسی ع وقتی موسی ع همراهی هارون رو از خداوند طلب می کنه، سعی میکنه که هارون رو با برخی از عبارات معرفی کنه و بخاطر اون مشخصات، او رو در سطحی در کنار خودش طلب کنه. از خداوند می خواد که هارون رو وزیر من قرار بده. یعنی مثلا کناردست من باشه. نفر دوم بعد از من باشه. ولی کی؟ مِنْ أَهْلى . اینجا مِنْ أَهْلى، به معنای فامیل بازی نیست، به کدام نشانه؟ به نشانه ی پسر نوح ع. لَيْسَ مِنْ أَهْلِكَ‏. او اهل تو نیست.

صفت اهل و اخوت، دو ویژگی مشترک هارون (ع) و امیرالمؤمنین (ع)

اهل موسی ع می تونه وزیر او باشه. بعد نام هارون میاد، هارون. اینجا یعنی دقیقا موسی ع اون فرد رو معرفی میکنه. دقیقا این فرد. این فرد که دو ویژگی داره، مِنْ أَهْلى و اخیِ. این دوتا ویژگی رو داره. همینطور نمیشه. موسی ع نمی تونه بخواد که خدایا من از این آدم خوشم اومده، همینجوری خوشم اومده، شما این رو وزیر من قرار بده. صفات میخواد. اهل موسی ع بودن و رابطه اخوت داشتن با موسی ع. ببینید همین رابطه در ماجرای رسول الله ص و امیر المؤمنین ع وجود داره. امیرالمؤمنین نسبت به رسول الله ص چی هست؟ اهل رسول الله ص، مِنْ أَهْلى. نه به معنای پسر عمو، کمااینکه، پسر عمو بودن رسول الله ص افتخار نیست. نه تنها افتخار نیست بلکه برخی از عموهای رسول الله ص افتخار نیستند. پس رابطه عمو و عموزادگی افتخار نیست، بلکه ممکنه حتی انحراف هم باشه. مِنْ أَهْلى، به همان معنا که در ماجرای نوح ع نفی شد، پسر نوح از اهل نوح بودن.

نسبت به امام (ع) باید یک عنوان داشت: عمل صالح

به همان معنا یعنی عمل صالح. یعنی این فرد دوم در قبال فرد اول، یکپارچه یک عنوان داره، عمل صالح. وقتی خداوند به نوح ع می فرماید که این پسر اهل تو نیست، بعد می فرماد: إِنَّهُ عَمَلٌ غَيْرُ صالِح‏. این عَمَلٌ غَيْرُ صالِح‏، در چه موضوعی مطرح هست؟ در موضوع رابطه با نوح ع. او در رابطه با تو یک عمل غیر صالح هست، مقابلش میشه چی؟ عمل صالح. یعنی هارون در مقابل موسی ع، برای موسی ع یک عمل صالح هست. اون موقع میشه مِنْ أَهْلى، و اخی، و پیمان اخوت داره با من و رابطه اخوت داره با من. او عمل صالح هست برای امام ع. یعنی یک فرد وقتی می خواد بره در این سطح برای امام ع رفتار داشته باشه، رفتار مثلا وزارت داشته باشه برای امام ع، رفتار کارگزاری بزرگ داشته باشه برای امام ع، یک پارچه یک عنوان داشته باشه، عمل صالح. همه ی او یک عمل صالح هست برای امام ع. دوتا نیست. اصلا چیز دیگه ای نیست. عمل دیگری نداره. عمل صالح هست برای امام ع، در رابطه با امام ع، نه موضوع دیگری. تعریف صالحیتش فقط برای امام ع هست. او یکپارچه یک عنوان داره، عملی صالح برای امام ع و در گام دوم رابطه اخوت با امام ع.

نسبت به امام (عج) حس برادری داریم یا عنوان عمل صالح

ما برای اینکه امام ع بخواد که آقا، آقای فلانی هم بیاد همراه من باشه در یک سطح کارگزاری، کارگزاری جدی و اثرگذار برای من قرار بگیره از خداوند این رو بخواد و خداوند این رو اجابت بکنه، برای این موضوع اون فرد باید این مشخصات رو برای امام ع داشته باشه. آیا ما یکپارچه یک عمل صالح برای امام هستیم؟ آیا ما اصلا نسبت به امام ع حس برادری داریم، برادری به همین معنایی که می فهمی؟ این اخوت، خب معناش بیشتر هست. ولی یه احساس برادری داریم، پیوند برادری حس میکنیم؟ وَ اجْعَل لى وَزِيرًا مِنْ أَهْلى ‏، مِنْ أَهْلى‏، یعنی عمل صالح. یعنی چی آقا؟ یعنی امام ع نگاه کنه بگه این آدم داره برای من کار میکنه. این چون داره برای من کار میکنه او را کارگزار من قرار بده، او را وزیر من قرار بده. اول برای امام ع کار میکنه بعد عنوان کارگزاری امام می گیره از جانب امام ع. از جانب خداوند. امام ع نگاه کنه بگه آقا من یک عمر، سالهاست به فلانی به فلان شیعه توجه دارم، این فلان شیعه، این شیعه ی من سالهاست داره برای من کار میکنه. همه عملش برای من هست. همه اعمالش برای من هست، او را کارگزار من قرار بده.