رنگ و بوی محبّت خداوند در تمام مسیر الی الله

با اشیاء به خاطر خداوند محبت گونه رفتار کنیم تا محبّت به خداوند تنومند تر شود

با محبت، با محبت باید آغاز کرد. دوستان محبت اول راه است. نخ اتصال محبت خدا، ابتدای راه است، به این نخ متصل بشیم، به این طناب متصل بشیم، با محبت خدا آغاز کنیم. همه رفتارهای ما باید بر مبنای محبت خدا شکل بگیره. در هیچ رفتاری نباید کراهت باشه، در مسیر الی الله، کراهت وجود نداشته باشه. پایه حرکت الی الله، باید محبت باشه و این محبت باید در کل مسیر وجود داشته باشه و تنومند بشه. این درخت محبت در وجود ما ریشه بدواند، شاخ و برگ بزنه و تنومند بشه. یک محبوب در وجود ما و برای ما وجود داشته باشه و اون الله باشه، خدای متعال. اشیاء مختلف رو دوست داشته باشیم، اگر دوست داشتیم چرا؟ چون رنگ و بوی خدا داره، چون سوی خدا داره، چون من رو داره بسوی خدا میبره، چون نشانه از خداست، چون آیه ای از خداست، چون اسم از خداست.

خداوند محبوب متقین و محسنین است و متقین و محسنین محبوب خداوند

آنقدر در مسیر محبت پیش بریم که خدای متعال محبوب ما باشه و ما محبوب خدا. شما باشی حبیب خدا. ببینید مقام سید ما رسول الله صلوات الله علیه رو، کسی که میخواد خدا اون رو دوست داشته باشه، باید مطابق کدام آیه عمل کنه؟ باید او خدا رو دوست داشته باشه و نسبت به خدای متعال رفتار صحیح انجام بده و خدای متعال او را دوست داشته باشه. مثل یک گروهی هستند که خدای متعال، اونها رو دوست داره، یعنی حب خدا نسبت به اونها هست، این گروه‌ها را خدای متعال با عناوین متعددی در قرآن مطرح می کند، مثل مثلاً محسنین، مثل متقین، مثل توابین، إِنَّ اللَّهَ يُحِبُ‏ التَّوَّابينَ، إِنَّ اللَّهَ يُحِبُ‏ المتقین، إِنَّ اللَّهَ يُحِبُ‏ المُحسنین. کدوم متقین؟ شما این رو در اینجا ببینید، متقین چه کسانی هستند؟ کسانی هستند که پرچم، عَلم حب خدا دارند و بر مبنای حب خدا، بر مبنای محبت خدا در وجودشون، در مسیر تقوا هستند، تقوا می ورزند. آقا چرا تقوا می ورزی؟ چون من خدا رو دوست دارم. چه عاملی باعث شده تو اینجا تقوا پیشه می کنی؟ این محبت خدا که در وجود من هست، این مرا به تقوا کشونده. چه عاملی باعث میشه که تو به حسنات پرداختی؟ این محبت خدا که در وجود من هست. خدای متعال محبتی در وجود من گذاشته که نمیتونم به حسنات نپردازم، اگه پیش بیاد حتما می پردازم.

اساس جایگزینی قومی دیگر توسط خداوند محبت دو طرفه است

خب این پایه حرکت الی الله هست، قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ‏ اللَّهَ فَاتَّبِعُوني‏ يُحْبِبْكُمُ اللَّه ‏، شما ادعا داری محبت هست؟ بله ممکن هم هست باشه، حالا بر اساس این محبت، بیا در عمل، به حسنات بپرداز، به تقوا بپرداز، به جهاد فی سبیل الله بپرداز تا حب خدا هم شامل تو بشه. در سوره مائده آیه ۵۴ خدای متعال می فرماید، يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ مَن يَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ ، اگه شماها از دین تون مرتد بشید، من چه می کنم؟ من یک گروهی میارم که از دین شون مرتد نشوند، من یک گروهی میارم که اون کاری که شما نکردید رو انجام بدهند، بله همینه، ولی این رو خدای متعال به ترتیب اهمیت و مبنایی که اون گروه جایگزین باید داشته باشند، در این آیه توصیف می کند، فَسَوْفَ يَأْتىِ اللَّهُ بِقَوْم ، خدای متعال در آینده گروهی را میاره، قومی رو میاره که چه بشه، که چه هستند؟ توصیف شون اینجاست، اولین توصیف شون، مبنا اینجاست، يُحِبُّهُمْ وَ يُحِبُّونَه ، رابطه ی حب بین اینها و خدای متعال برقرار هست. این رابطه محبت، بین این قوم و خدای متعال برقرار هست. باقی رفتارها بر اساس این مبنا است أَذِلَّةٍ عَلىَ الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلىَ الْكَافِرِينَ يجَاهِدُونَ فىِ سَبِيلِ اللَّهِ وَ لَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائمٍ ، چرا؟ این بر چه مبنایی هست؟ بر مبنای محبت خداست. رابطه ی حبی که بین اینها، این افراد و خدای متعال هست. شما این رابطه رو در جبهه های جنگ بین سربازان و سرداران با خدای متعال می بینید، این رابطه وجود داره. این مبناست.

صفت حبیب اللهی رسول الله (ص) حبّ شدید خداوند به ایشان را نشان می دهد

رسول الله صلوات الله علیه در این مسیر رشد کردند. رابطه از حب خدا به این افراد و حب این افراد به خدای متعال بنا نهاده میشه و رشد میکنه. رسول الله صلوات الله علیه اینجا رشد کردند، شده چی؟ کسی که خدای متعال به او حب دارد، مثلاً، إِنَّ اللَّهَ يُحِبُ رسولَ الله، نه اینجا متوقف نشده، ببینید إِنَّ اللَّهَ يُحِبُ المتقین داریم، رسول الله هم جزء متقین است، إِنَّ اللَّهَ يُحِبُ المحسنین داریم، رسول الله هم جزء محسنین هست، ولی آنقدر این رابطه محبت، رشد کرده که رسول الله صلوات الله علیه چه کسی هست؟ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُ رسول الله شدیداً، عمیقا، کثیرا. لذا رسول الله صلوات الله علیه کی هست؟ حبیب الله. نه اینکه خدای متعال به او حب دارد. ممکنه بگید یک کسی، یک کسی را دوست دارد، محبت داره، یه موقعی مطرح می‌کنید یک کسی فرد دومی رو دوست داره و محبت داره آنقدری که در توانش هست، در حد کمال و ظرفیتش به او محبت داره. خدای متعال به رسول الله صلوات الله علیه حب داره، چقدر؟ در حد ظرفیت خدا، آنقدری که از دست خدا بر میاد، آنقدری که در ظرفیت خدای متعال هست، چقدر هست؟ در حد خدا، در اون حد به رسول الله صلوات الله علیه حب داره. این رابطه محبت به اینجا رسیده، سرانجام یک رابطه محبت همینجاست، حبیب الله شدن.