آسمان مرکز فرماندهی رزق انسان ها
نظام شکل گیری و نزول باران و جایگاه سحاب
در آیه ۴۳ سوره نور از نظام باران صحبت میشه. هم از فرآیند طبیعی ایجاد باران صحبت میشه هم از مدیریت آسمانی نزول باران صحبت میشه. فرآیند طبیعی اش این طور است که سحاب شکل میگیره و تألیفی بین این ابر ها شکل میگیره و ابرها متراکم می شوند. پس تو می بینی که از خلال ابر ودق خارج میشه. چیزی است که ما می بینیم. ما در ابرها اینو می بینیم. ابرها کجا هستند؟ سحاب کجاست؟ آیه دیگری داریم می فرماد که جایگاه سحاب بین آسمان و زمین هست. بین سماء و ارض. آیه ۱۶۴ سوره بقره می فرماید که سحاب مسخر بین سماء و الارض. جایگاه سحاب طبق این آیه بین سماء و ارض هست. رابط بین آسمان و زمین هست. یه نوع رابطه ای ایجاد میکنه بین آسمان و زمین. جایگاهش بین آسمان و زمین هست و رابطه ای ایجاد میکنه بین آسمان و زمین. رابطه اش در چی هست؟ رابطه اش در بحث خروج ودق هست. رابطه در بحث نزول ماء هست. نزول ماء از کجا؟ مِن السما الی الارض، بر زمین. بله طبق آیه ۴۳ سوره نور در این بحث شکلگیری سحاب و پیوند سحاب ها به هم، پیوند درون سحاب و متراکم شدن سحاب این یک فرایند طبیعی است. فرآیندی که در طبیعت ما میتوانیم ببینیم و خروج باران را از خلال سحاب میتوانیم ببینیم. اینو می بینیم. همه ماجرا این نیست.
سماء مرکز مدیریت نزول باران و رزق انسان
این ماجرا یه ماجرای دیگه کنارش هست به موازات این ماجرا است. وَ يُنزِّلُ مِنَ السَّمَاءِ مِن جِبَالٍ فِيهَا مِن بَرَدٍ. اگه اینجا واو رو حالیه بگیریم یعنی این ماجرا رو تو می بینی در حالی که نازل می شود از آسمان، از جبال در آسمان ، از بَرَد. یا واو رو واو عطف، در واقع باید پاسخ بدهیم آیا از دو ماجرا صحبت میکنه؟ دو ماجرای بی ربط به هم؟ نه اینجا از دو ماجرای با ربط به هم صحبت میشه. وقتی از سحاب صحبت میشه گفته میشه که پس تو ودق را می بینی که از خلال آن خارج میشه. وقتی از ماجرای نزول از آسمان صحبت میشه، گفته میشه که پس اصابت میکنه به آن کسی که خدا بخواد یا اصابت نمیکنه و منصرف میشه از کسی که خدا بخواد. ببینید شما اینو بگذارید کنار اون بحث رزقکم فی السماء. رزق شما در آسمان هست. یعنی جای مدیریت رزق شما در آسمان هست. لذا شما میری نماز بارون میخونی نماز بارون توجیه داره، شما نماز بارون میخونی نه به این معنا که خدایا مثلاً بیا ابرها را متراکم کن. نماز بارون به این معناست، رزق من که در آسمان هست ای آنچه که در آسمانی، ای مَلِک آسمان، ای کسی که ملِک در آسمان هستی، از آسمان این باران را بر من اصابت بده، بر من بباره. لذا مرکز مدیریت باران در سماء است. از آسمان هست.
مدیریت رزق و روزی به دست کسی است که در آسمان ها است
بله در آسمان یک مرکز مدیریتی وجود داره که این مرکز مدیریت، مرکز مدیریت رزق هست، مرکز مدیریت، مدیریت موضوعات مختلف انسان ها بر زمین هست و یه کسی، یا میشه گفت خداوند متعال یا کسی از جانب خداوند متعال، در این مرکز مدیریت فرماندهی میکنه، طبق آیه 16 و 17 سوره مُلک. ءَ أَمِنتُم مَّن فىِ السَّمَاءِ أَن يخْسِفَ بِكُمُ الْأَرْضَ فَإِذَا هِىَ تَمُورُ. أَمْ أَمِنتُم مَّن فىِ السَّمَاءِ أَن يُرْسِلَ عَلَيْكُمْ حَاصِبًا فَسَتَعْلَمُونَ كَيْفَ نَذِير. در این آیات، آیات ۱۶ و ۱۷ سوره ملک خداوند از کسی صحبت میکنه که در آسمان است و یکسری رفتارها را انجام میده و انسانها باید حواسشون به اون آدم باشه. با اون آدم هماهنگ باشند. از دست اون آدم نمیتونن در برند. اون آدم از جانب خداوند، اون فرد اون شخص از جانب خداوند مَلِک است. در انتهای آیه 17 می فرماد که فَسَتَعْلَمُونَ كَيْفَ نَذِير. به زودی شما علم پیدا می کنید متوجه میشید میفهمید که، اینجا وقتی گفته میشه که فَسَتَعْلَمُونَ كَيْفَ نَذِير، یعنی شما به زودی خواهید دانست که چگونه هست نذیر از جانب من یا چگونه است نذیر دادن من. خب اگر اینجا ما نذیر رو مصدر بگیریم یا صفت مشبهه بگیریم در هر صورت باید اون ترکیب اضافه رو معنا کنیم. اینجا حالا فارغ از اینکه این بحث نذیر به اون من برمیگرده یا نه در آیه ۱۷ سوره ملک، مطلب اینه که خداوند از آسمان یا کسی از جانب خداوند در آسمان مدیریت میکنه. مدیریت میشه عذاب ها، مدیریت میشه زندگیها، مدیریت میشه بارانها، مدیریت میشه رزق. همه ماجرا این نیست که ما می بینیم. ببینید در باران همه ماجرا این نیست که ما میبینیم. یه مدیریتی در آسمان وجود داره یه مرکز مدیریتی وجود دارد که مدیر آنجا میتونیم بگیم یا خداوند متعال هست یا کسی از جانب خداوند متعال هست. اینجاست که میگه رزق شما در آسمان هست. یعنی شما اینجا رو توجه کن آسمان را ببین. یه مرکز فرماندهی وجود داره. همه چیز اونجا رقم میخوره.