پنج گام رشد جهت کسب معرفت نسبت به لیلةالقدر و (هُوَ) ی نازل شده در آن

بهره از سلام، گام اول بهره از لیلة القدر است

بهره از لیله القدر در پنج گام سوره قدر، از انتها به ابتدا مطرح است. اولین بهره، بهره سلام است، این بهره سلام یک کفی دارد یک سقفی دارد. عمده انسان‌ها از کفش استفاده می‌کنند و برخی انسان‌ها توفیق پیدا می‌کنند که به سقف این بهره هم برسند. اگر به سقف این چنین بهره‌ای رسیدند و بهره‌شان از سلام جاری از لیله القدر زیاد شد یعنی در واقع شد سَلامٌ هِيَ حَتَّي مَطْلَعِ الْفَجْرِ سلام اینجا خبر است، خبر لیله القدر، یعنی هی، یعنی لیله القدر، سلامٌ، سلامٌ چی؟ سلامٌ علی فلانی، اگر شد سلامٌ علی فلانی به معنای اتم سلامش، این فرد در این مقام از لیله القدر بهره برده بدون اینکه در لیله القدر باشد.

آیه پنجم سوره قدر آیه بهره مندی از لیلةالقدر در محدوده آسمان ها و زمین است نه فراتر از آن

این آیه پنجم، آیه بهره از لیله القدر است برای کسانی که در لیله القدر نیستند، و از یک کفی از ماجرای لیله القدر بهره‌مند می‌شوند تا یک سقفی، و این سقف بهره‌مندی زمینه ورود این افراد هست به لیله القدر، به لیله القدر جاری در آسمان‌ها و زمین، نه لیله القدر فراتر از آسمان‌ها، به لیله القدر جاری در آسمان‌ها و زمین، این افراد وارد در لیله القدر جاری در آسمان‌ها و زمین می‌شوند، مثل ملائکه و الروح و کارگزاری می‌کنند، بر اساس قاعده لیله القدر و بر اساس دریافت کلیه مقدراتی که در لیله القدر است، یا هر کسی از این کارگزاران بر اساس دریافت بخشی از مقدراتی که جاری شده در این زمان لیله القدر، در محدوده آسمان‌ها و زمین، کارگزاری می‌کنند و ماموریت می‌یابند و تنزل می‌یابند در طبقات آسمان‌ها و زمین و مسئولیتشان را دنبال می‌کنند.

ورود به زمان لیلةالقدر در محدوده آسمان ها و زمین با بهره از سلام و کارگرازی اموری که تقدیر و به دست امام (ع)تایید شده است

وقتی در آیه پنجم مطرح است "سَلامٌ هِيَ حَتَّي مَطْلَعِ الْفَجْرِ" اگر کسی توانست از این سلام بیشترین بهره را ببرد، و سلام به معنای اتمش برای او اتفاق افتاد، یعنی قول سلام، قول صاحب لیله القدر، سلام لیله القدری بر او جریان پیدا کرد، او مشمول سلام علیکم می‌شود، سلام علیکم لیله القدری و داخل می‌شود، "ادْخُلُوها بِسَلام" به وسیله این سلام و به سبب این سلام جاری از لیله القدر، داخل در لیله القدر می‌شود، می‌شود فی زمان لیله القدر، البته فی زمان لیله القدر در محدوده آسمان‌ها و زمین و کارگزار می‌شود، کارگزار آنچه که امضای امام است، کارگزار آنچه که مورد تایید امام است، تمام زندگیش در طول یک سال، از این ورودی که به شب قدر داشته تا ورود بعدی، تنها و تنها کارگزاری اموری است که تقدیر شده‌اند و امضا و تایید شده‌اند به وسیله امام علیه السلام، در واقع می‌رود در لیله القدر، می‌رود داخل می‌شود در زمان لیله القدر که مسئولیت یک سال و برنامه یک سالش را دریافت می‌کند و کارگزاری کند. این یک مقام مرتفعی است.

آیه سوم سوره قدر معرفت به زمان لیلةالقدر با جنسی فراتر از آسمان ها و زمین است

آیه سوم سوره قدر در واقع ارتفاع دادن و بالا بردن فرد است در زمان لیله القدری که در خارج از آسمان‌ها و زمین جریان دارد و متوجه چنین زمانی کردن است، شاهد چنین زمانی شدن است، شاهد یک زمان شدن از جنس فراتر از آسمان‌ها، شاهد یک زمان شدن از جنس غیب

آیه دوم سوره قدر معرفت به چیستی و ماهیت لیلةالقدر است در محدوده ای فراتر از آسمان ها و زمین

و آیه دوم سوره قدر موضوعی است، داشتن معرفتی است که فرد را به چیستی لیله القدر فراتر از آسمان‌ها و زمین، به ماهیت لیله القدر فراتر از آسمان‌ها و زمین می‌رساند و با این معرفت آشنا می‌کند و درایت می‌کند

آیه اول سوره قدر معرفت یافتن به (هُوَ) ی نازل شده در لیلةالقدر است

و گام پنجم در آیه اول، فی لیله القدر فراتر از آسمان‌ها و زمین است و معرفت پیدا کردن به هویی که، به آنی که در لیله القدر نازل شده است.

کلید رشد در درک زمان هاست و اعمال مختلف عبادی بر اساس درک این زمان ها انجام می شود

این درک زمان‌ها و معرفت به زمان‌ها یک مسئله مهم است، کلید رشد‌هاست حتی در زمان دنیا و آسمان‌ها و زمین هم همین است. شما برای اینکه اعمال مختلف را انجام بدهی باید با اوقات آشنا باشی، نماز متکی به اوقات است، صیام متکی به اوقات هست، حج متکی به اوقات است، موارد مختلف متکی به اوقات است، شما اگر با اوقات آشنا نباشی، نمی‌توانی. درک زمان‌ها مهم است، سحر مهم است، قبل طلوع شمس مهم است، پس ببینید درک زمان‌ها. این در دنیا هم هست، همین درک در ارتفاعات و آسمان‌ها هست، همین درک و معرفت در فراتر از آسمان‌ها هم مطرح است. شما اگر می‌خواهی فراتر از آسمان‌ها بروی اول باید یک معرفت داشته باشی، می‌دانی آنجا زمان چگونه است؟ می‌دانی آنجا زمان چیست؟ می‌دانی چه زمانی مهم است؟ می‌دانی اوقات آنجا چگونه است؟ میگی نه من هیچی نمی‌دانم، میگیم خب نرو، رشد نمی‌کنی، مثل کسی که وارد دنیا بشود، در کره زمین به دنیا بیاید، نداند روز هست، نداند شب هست، نداند صبح کی است، نداند سحر کی است، نداند قبل طلوع شمس کی است؟ نداند این چیه، هیچ کدام از این‌ها را نداند، نداند ماه رمضان کی است، ماه رجب کی است، چه انتظار رشدی است از این فرد؟ پس باید علم به این داشته باشد، به خاطر این می‌فرماید که یُوم خلق سماوات و الارض، اصلا شهور را خدای متعال قرار داده بود، جریان زمانش را اول خلق کرده بود، بدانید این زمان‌ها مهم است، این زمان را در آسمان و زمین قرار می‌دهم، شما با این زمان‌ها حرکت کنید، با این زمان‌ها رشد کنید، با درک این زمان‌ها و با معرفت به این زمان‌ها رشد کنید.