اهالی بیت الله باید اهل کربلا شوند و چهار گام بیت الله وادی ایمن- کربلا- طورسیناء و بیت المقدس را برای تحقق ظهور طی کنند

اثراتی که کربلائیون برای مستضعفین جاری می کند را باید به عنوان فلسفه کربلا یاد کرد

یکی از موضوعاتی که باید نسبت به ماجرای کربلا توجه داشته باشیم، گاهی گفته می‌شود به عنوان فلسفه کربلا، شما فلسفه کربلا را در یک عنوان کجا دنبال کنید؟ در آیات ابتدایی سوره قصص. آن بخش فلسفه کربلا در اثری که باید بر دیگران بگذارد، اثری که کربلاییون باید در دیگران بگذارند، کجاست؟ در همین آیات ابتدایی سوره قصص وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَي الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِينَ، وَ نُمَكِّنَ لَهُمْ ، این باید اینطور اثر بگذارد، یعنی باید آن کسی که کربلایی می‌شود، آن کسی که ارتفاعات کربلایی را می‌یابد، وقتی به دیگران به وجه مستضعفین می‌خواهد توجه کند، باید بتواند مسیر منت‌های خدا بر او باشد، مسیر تحقق این اراده خدا، تا این‌ها را برساند به تمکین در ارض که بعد از تمکین در ارض، در واقع از اینجاست که تازه ماجرای اصلی ظهور آغاز می‌شود، اینجاست ظهور محقق می‌شود.

چهار وجه بیت اللهی، وجه کربلایی، وجه بیت المقدس، و وجه طور سینائی اهالی ظهور

ظهور را چه کسانی برپا می‌کنند؟ شما بفرمایید حسینیون، کربلاییون، کسانی که در درجات کربلا قرار گرفته‌اند، البته این یک بخش ماجرا است. یعنی انسان‌های اهل ظهور چهار وجه و چهار پله حرکت دارند، که این‌ها همه در کنار هم، در امتداد هم و تکمله هم هستند. وجه بیت اللهی، وجه کربلایی، وجه بیت المقدس، و وجه طور سینا. ظهور از مسیر کربلا می‌گذرد، این چهار وجه، این چهار پله وجود دارد، چی؟ بیت الله، پایه کار است، ارتفاع بعدی و حرکت بعدی کربلا، یعنی وادی ایمن، ارتفاع بعدی و گام بعدی طور سینا، و گام بعدی بیت المقدس. این چهار وجه وجود دارد.

چهار گام بیت اللهی، وادی ایمن-کربلایی-، طور سینائی و بیت المقدّسی در نظام حرکتی حضرت موسی (ع)

به گواه معارف و به گواه آیات و به گواه تاریخ، آنی که فقط اهل بیت الله است، سعادتمند نخواهد شد، مسیر حرکت به سوی آینده، مسیر حرکت به سوی ظهور، مسیر حرکت به سوی ولایت الله، از کربلا می‌گذرد، آنی که اهل بیت الله است باید اهل وادی ایمن بشود. تاریخ امام حسین علیه السلام همین است، تاریخ موسی علیه السلام همین است، وقتی از پیش فرعون خارج شد و آمد در مدائن، گام اول او پرداختن به بیت الله الحرام بود و معرفت گرفتن از اینجا بود، گام دوم او وادی ایمن بود کربلا بود، گام سوم او طور سینا بود، گام چهارم او بیت المقدس.

مسیر حرکت رسول الله (ص) برای معراج از بیت الله تا بیت المقدّس

همین ماجرا در سوره اسرا، بحث مربوط به معراج رسول الله صلوات الله علیه هم وجود دارد، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ سُبْحانَ الَّذِي أَسْري بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَي الْمَسْجِدِ الْأَقْصَيُ ، آغاز کار از مسجد الحرام است.

توجه به نظام حرکتی بر اساس کربلا و وادی ایمن

پس در کربلا و در ماجرای کربلا ما باید این جایگاه کربلا و نظام حرکتی که بر اساس کربلا و وادی ایمن انجام می‌شود را بشناسیم و بدانیم که از اینجا قرار است چه برداشت بکنیم؟ قرار است در کربلا چه بشویم و چه برداشت کنیم؟ بله موسی علیه السلام وقتی به این مرحله رسید و به این وادی رسید، شاید ابتداً گمان خودش این بود که از اینجا برداشت‌هایی خواهد داشت، ولی وقتی نزدیک شد، خدای متعال گونه دیگری رفتار کرد، دستاوردهای موسی بسیار مرتفع شد، بسیار متفاوت از آن چیزی که موسی علیه السلام گمان می‌کرد.