اهمیت شهر رمضان به خاطر نزول قرآن در این ماه است

ماه نزول قرآن، تعریف قرآنی شهر رمضان است

در ماه مبارک رمضان سعی کنیم که به سفره‌ای که خدای متعال به عنوان میزبان این ماه، پهن کرده، توجه کنیم و به اون سفره وارد بشیم و از اون سفره بهره مند بشیم. اون سفر چیزی نیست الّا قرآن. اون سفره چیزی نیست الا کتاب الله. ماه رمضان، ماه مهمانی خداست و کالای مهمانی خدای متعال و پذیرایی مهمانی خدای متعال، کتاب الله است. ما باید از کتاب الله در ماه مبارک رمضان بهره مند بشیم. در آیه قرآن می فرماید که شهْرُ رَمَضَانَ الَّذِى أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْءَان ، این تعریف ماه مبارک رمضان هست، باید از این بهره‌مند بشیم. شهر رمضان یک چیز دیگه، نه. شهر رمضان یعنی روزه گرفتن، نه، این نیست. شهر رمضان یعنی صیام، این نیست. شهر رمضان یعنی أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْءَان . شهر رمضان اینه. همه موضوعات دیگر ماه مبارک رمضان، ذیل این ماجرا هست، ذیل نزول قرآن. چرا صیام؟ چون در ماه مبارک رمضان قران نازل شده.

ارتباط صیام با القرآن با بهره گرفتن از هدایت و بینات

روزه‌ی شما باید یک جا ربطی به این مهمانی، به این ماجرایی که در ماه مبارک رمضان انجام شده، پیدا بکنه، باید به این مطلب ربط پیدا بکنه. آقا ما، ماه مبارک رمضان را روزه گرفتیم، چه کار کردی؟ 30 روز نخوردیم. خدا رو شکر انتهای ماه هم یه کمی سلامتی‌مون بهتر شده و چند کیلویی هم وزن کم کردیم. خب شما یک ماه روزه گرفتی، این روزه رو می‌تونستی در یک ماه دیگر هم بگیری، این روزه گرفتی، این روزه‌ای که در ماه مبارک رمضان گرفتی، برای تو چه فایده‌ای داشت؟ چه فایده‌ی رمضانی داشت؟ ارتباطش باید کجا باشه؟ ارتباط صیام شما به القرآن. به کدام بخش القرآن؟ ما چه استفاده‌ای باید از القرآن ببریم؟ سفره القرآنی که خدای متعال پهن کرده، چه استفاده‌ای باید برای ما داشته باشه؟ خدای متعال در همان آیه توضیح می‌ده که، هُدًى لِّلنَّاسِ وَ بَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى‏ وَ الْفُرْقَان ، دوتا استفاده باید ببریم، هدایت و بینات. دوتا استفاده باید ببریم هدایت و بینات. بینات رو از کجا باید بهره مند بشیم؟ از قرآن، ولی قرآنی که برای ما دو وجه پیدا کرده، وجه الهدی و وجه الفرقان. از وجه الهدای قرآن یعنی از وجه هدایتگری قرآن و از وجه الفرقان قرآن، باید استفاده ببریم و بیّنه دریافت کنیم. ماه مبارک رمضان به انتها میرسه، شما روزه گرفتی، صیام گرفتی، از شما می پرسند که ماه مبارک چه خبر؟ چه استفاده‌ای کردی؟ می فرمایید که این دوتا هدایت، این یک دونه بیّنه، ثمره این ماه مبارک بود، این دو هدایت، این یک بیّنه. اگر این را داشته باشید شما یک برنده حداقلی هستید، من و شما یک برنده حداقلی هستیم. اگر نداشته باشیم گرفتار این تبلیغاتی می‌شیم که در مورد ماه مبارک و تشویق به روزه‌داری و اینها می‌شه. روزه بگیرید، پزشک‌های آلمانی هم گفتند روزه گرفتن برای سلامتی خوبه، در فلان تحقیقات پزشکی معلوم شده ۱۲ ساعت، چیزی نخوری، سلامتی بهتر میشه، کبدت بهتر میشه، فرایند سوخت و ساز بدن شما بهتر میشه.

صیام رمضانی و صیام غیر رمضانی

ماه مبارک رمضان رو به سطح یک رژیم غذایی و سلامتی تقلیل ندهیم. سفره‌ای که خدای متعال در ماه خودش، در ماه الله رمضان، پهن کرده، سفره القرآن هست، سفره دیگری پهن نکرده. روزه و صیام رو ماه‌های دیگر هم می تونید بگیرید. در همین سوره در مورد روزه غیر ماه مبارک هم بحث شده، يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ ، این صیام لزوما مربوط به ماه مبارک رمضان نیست، بر شما نوشته شد، برای شما گذاشته شد که شما صیام بگیرید، صیام‌های مختلفی که وجود دارد از جمله ماه مبارک رمضان. بحث صیام یک چیز هست، بحث ماه مبارک رمضان یک چیز دیگر هست. این رو توجه کنیم، بحث ماه رمضان برای اقوام دیگر وجود نداره. این را توجه کنیم.