با اشتیاق تمام در رمضان برای بهره بردن از قرآن

تعریف رمضان از زبان قرآن

به سوی ماه مبارک رمضان هستیم، ماه مبارک رمضان یعنی چی؟ یک تعریف از ماه مبارک رمضان در قرآن هست، دوتا تعریف نیست، چند تا تعریف از ماه مبارک رمضان در قرآن وجود نداره، یک تعریف وجود داره، یک توضیح وجود داره، شَهْرُ رَمَضانَ الَّذي أُنْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ ، تمام. این تعریف از ماه مبارک رمضان است. ماه چندم سال، نه، اینجوری تعریف نشده، ماه فلان، تعریف نشده، تعریف ماه مبارک رمضان این هست، الَّذي أُنْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ، شَهْرُ رَمَضانَ الَّذي أُنْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ هُدىً لِلنَّاسِ وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى‏ وَ الْفُرْقان ‏، یک جمله تعریف ماه مبارک رمضان است، اون جمله چیه؟ ماهی که در آن القرآن نازل شده است، نازل شد تمام، این تعریف ماه مبارک رمضان هست. هُدىً لِلنَّاسِ وَ بَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى‏ وَ الْفُرْقان‏ ، این هم توصیفات القرآن است. آقا میخوایم بریم ماه رمضان، کجاست؟ چیه؟ باید این طوری به همه گفت، ماهی که در آن قرآن نازل شده.

رمضان موقعیت زمانی نزول الکتاب بر عبد

حالا شما بنای زندگی رو قرار بدید اون معرفت سرتیتر سوره کهف، الحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِى أَنزَلَ عَلىَ‏ عَبْدِهِ الْكِتَابَ ، زندگی شما این هست حمد خدا به خاطر نزول کتاب بر عبدش. اکنون به موقعیت زمانی‌ای می‌خواهی وارد بشوی به موقعیت زمانی‌ای می‌خواهی برسی که این نزول الکتاب بر عبد که همه زندگی شما رو فرا گرفته که حمد این نزول، همه زندگی شما را ساخته، این نزول در این موقعیت زمانی اتفاق افتاده، چقدر مشتاق این زمان هستی؟ چقدر عاشقانه برای ورود به این لحظات، لحظه شماری می کنی؟ تویی که همه زندگی تو حمد خداست به خاطر نزول الکتاب، حالا در پیشاپیش موقعیت زمانی‌ای هستی که همین الکتاب بر عبد خدا نازل شده، در پیشاپیش این لحظات هستی. خدای متعال باب این زمان رو میخواد بر بندگانش باز کنه، درک زمان، درک موقعیت زمانی نزول الکتاب بر عبد خدا. بله این گونه وارد ماه مبارک رمضان بشیم. دوستان این مطلب رو در خودمون پر رنگ کنیم. این ذکر رو در خودمون پر رنگ کنیم، الحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِى أَنزَلَ عَلىَ‏ عَبْدِهِ الْكِتَابَ .

بهره بردن از قرآن یعنی بهره بردن از سفره الهی در رمضان

خدایا تویی که توفیق دادی من همچنان زنده هستم و احتمالاً توفیق درک اوقات ماه مبارک رمضان رو خواهم داشت، من اینگونه هستم، تمام زندگیم مملو از حمد توست به خاطر نزول قرآن. یک چنین آدمی، یک چنین انسان حامدی، به خاطر نزول قرآن، وارد ماه مبارک رمضان بشه. ماه مبارک رمضانی که خدای متعال فقط یک تعریف از اون ماه داره، الَّذي أُنْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ . ماه مبارک رمضان ماه مهمانی خداست؟ خب خدای متعال این مهمانی را معرفی کرده، میزبان سفره خودش رو معرفی کرده، أُنْزِلَ فيهِ الْقُرْآنُ، شما وارد این بارگاه می شوید، وارد این مهمانی می‌شوید. یک سفره‌ای، میزبان پهن کرده، شما میری یک گوشه دیگری از یک مثلا خدمات دیگری که در این مهمانی هست، از اونها استفاده می کنی. میزبان، تو کارت دعوتش نوشته آقا بیاید مهمانی من، من سفره نزول قرآن را پهن کردم، تمام نقطه. ما میریم مهمانی خدا به چی بپردازیم؟ اصلاً مشتاق چی هستیم؟ چه کسانی از این مهمانی بیشترین بهره را خواهند برد؟ آیا غیر از این اهل معرفت آیه اول سوره کهف هست؟ الحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِى أَنزَلَ عَلىَ‏ عَبْدِهِ الْكِتَابَ . میزبان وقتی به این مهمان ها نگاه می کنه، مهمان هایی که آرام آرام به سمت این مهمانی، موقعیت این مهمانی در حرکت هستند، خب میزبان عالِم و حکیم، میزبان علیم بذات الصدور، میزبان عالِم به اعمال، میزبان الرحمن الرحیم، به این مهمانها نگاه میکنه، این مهمان‌ها که به سمت این میزبانی در حرکت هستند، این تعدادشون اصلاً تمام وجودشون اشتیاق به کتاب الله است، اشتیاق قرآن هست، تمام ذکرشون قرآن هست، الحمدالله. الحمدالله یکی از تبعاتش این هست، کیف کردن. کسی نمیتونه حمد موضوعی داشته باشه و بعد بگه من کیفی نمیکنم. تمام کیف‌شون، تمام لذت‌شون نزول قرآن هست. هیچ موضوع دیگری، هیچ حادثه دیگری، ذره‌ای از لذت اینها کم نمیکنه، چرا؟ چون قرآن نازل شده و اینها سراسر در لذت نزول قرآن هستند. حالا این افراد به سمت شهر رمضان که در این شهر، قرآن نازل شده، در حال حرکت هستند.