در صیام رمضانی در پلکان رشد و تقوا

تقوا و رشد دو دستاورد صیام رمضانی هستند

در صیام رمضانی شما دوتا دستاورد رو دنبال می‌کنید، دو سطح از دستاورد، 1- تقوا 2- رشد. این رشد که اینجا مطرح هست، سطحی مرتفع از توحید خداست.

توجه به نزول قرآن به خاطر دریافت هدایت، اولین گام رشد در صیام رمضانی است

در صیام رمضانی، در بخش صیام رشد، خودش چند پلکان داره، پلکان اول توجه به نزول قرآن هست. شما وارد صیامی شده‌اید به خاطر نزول قرآن، فقط بخاطر نزول قرآن. اولین محدودیت‌هایی که ایجاد می کنید، اولین محدودیت‌هایی که در این صیام رمضانی باید ایجاد بشه، محدودیت‌های دریافت هدایت هست.

مرفت توحید و تکبیر خداوند، دومین گام رشد در صیام رمضانی است

باید به این باور برسی من نیاز به هدایت دارم و باید همه مسیرهای هدایت رو ببندم، محدودیت ایجاد کنم و از قرآن هدایت دریافت کنم، هدایتی که مبنای توحید هست، مبنای معرفت توحید هست لِتُكَبِّرُواْ اللَّهَ عَلىَ‏ مَا هَدَاكُمْ .پس پلکان بعدی صیام رمضانی در بخش صیام رشد، معرفت توحید هست، معرفت تکبیر خداست.

قرار گرفتن در موقعیت مناسب نسبت به رسول الله (ص) سومین گام رشد در صیام رمضانی است

پلکان بعدی صیام رمضانی، قرار گرفتن در محضر هست، قرار گرفتن در موقعیت مناسب نسبت به سید ما رسول الله صلوات الله علیه هست، نسبت به امام زمان صلوات الله علیه هست، قرار گرفتن در یک موقعیت مناسب هست.

داعی خداوند بودن در محضر رسول الله (ص) گام نهایی رشد در صیام رمضانی است

قدم بعدی، رفتار توحیدی صحیح بر اساس آن معرفت توحید و متناسب این محضر هست، متناسب این موقعیتی است که شما نسبت به رسول الله صلوات الله علیه دارید، باید رفتاری توحیدی صحیح داشته باشید. خدای متعال این رفتار توحیدی صحیح را می‌فرماید فَلْيَسْتَجِيبُواْ لىِ وَ لْيُؤْمِنُواْ بىِ . این رفتار توحیدی صحیح رو می‌فرماید دعا، دَعَانِ . دعای از من، دعای از من، دعای فقط از من ولی در محضر رسول الله ص. درخواست از خدا، فقط از خدای متعال ولی در محضر اهل بیت علیهم السلام، ولی در یک موقعیت مناسب نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، نسبت به رسول الله صلوات الله علیه، نسبت به امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف. پس این قدم هم می‌شه یک قدم عملی توحیدی. این چند قدم در صیام رمضانی هست تا به هدف رسیده بشه. هدف چیست؟ موقعیت رشد، آغاز رشد الی الله. این پلکان‌های، پله‌های صیام رمضانی در بخش رشد هست، صیام رمضانی منتهی به رشد هست.

پلکان صیام رمضانی تقوای کتاب الله

یک صیام رمضانی هم داریم که صیام رمضانی تقوایی است. پلکان این تا آنجایی است که شما از قران بهره‌مند می‌شوید، به محدودیت‌هایی می‌پردازید، محدودیت‌های اخلاقی، رفتاری، به رفتاری در قبال کتاب خدا می پردازیدوَ ابْتَغُواْ مَا كَتَبَ اللَّهُ لَكُمْ . زندگیتون رو می‌گذارید برای ابتغای از کتاب الله، محدودیت ایجاد می‌کنید برای ابتغای از کتاب الله. به اون محدودیت‌ها پایبند می‌مانید. این پلکان صیام رمضانی تقوایی را تا پله تبیین آیات خدا، پیش می‌روید تا بستری بشه برای تقوا. خدای متعال اینجا باب تقوا را باز کنه. به تعبیری شاید بشه عرض کرد که اینجا تقوا، تقوای کتاب الله است. پس در بخش صیام رمضانی منتهی به تقوا، هدف رسیدن به تقوای کتاب الله هست. چرا؟ چون صیام رمضانی اصلاً به خاطر و در بستر نزول قرآن انجام می‌شه.