سلام، فضای حاکم بر لیلةالقدر است
فعل نزول؛ درایت به لیلةالقدر، خَیر بودن لیلة القدر؛ تنزّل ملائکة و الرّوح و بحث سلام، موضوعات مطروحه در سوره قدر هستند
در سوره قدر چند موضوع مطرح است، یک فعل نزول مطرح است، انزال، که فاعلش خدای متعال است و انزال شیئی مانند قرآن، یک موضوع درایت یافتن به لیله القدر مطرح است که این پیش از لیله القدر مطرح است و باید انسان متوسل و بهرهمند از اشیایی بشود که بتوانند به لیله القدر درایت پیدا کنند، یک خَیر بودن لیله القدر مطرح است، یک تنزل ملائکه و الروح مطرح است و یک بحث دیگر بحث سلام، سلام بودن لیله القدر. ببینید خدای متعال قرآن را نازل کرد در لیله القدر، خب به ما چه؟ ما باید چه کار کنیم؟ لیله القدر یک فضایی است که خدای متعال قرآن را در لیله القدر نازل کرده، باشه ما میرویم از قرآن بهرهمند میشویم، چه کار کنیم، باید از قرآن بهرهمند بشویم. در آیه دوم به نوعی دعوت ما است، دعوت انسانها است به درایت به لیله القدر، به شناخت از لیله القدر، به درک از لیله القدر، درک به لیله القدر، خب چرا؟ در آیه سوم یک توصیف مهم است از لیله القدر و آن اینکه این زمان لیله القدر، این مقطع زمان که عنوانش است لیله القدر, از هزار ماه هم خَیر است، نسبت به هزار ماه، این زمان خیر است. در آیه چهارم هم بحث فعلی است که ملائکه و الروح انجام میدهند در لیله القدر.
خَیر و سلام دو ویژگی لیلةالقدر است
بله در آیه پنجم وقتی میفرماید سَلامٌ هِيَ حَتَّي مَطْلَعِ الْفَجْرِ اینجا سلام در واقع خبر است، خبر از لیله القدر است. در این آیات خدای متعال دو خبر از لیله القدر داده، یک خبر خیر بودن لیله القدر است، دوم سلام بودن لیله القدر است.
مقدّم شدن سلام در آیه پنجم سوره قدر به خاطر تاکید بر فضای سلام است
وقتی در آیه پنجم سلام را مقدم کرده یعنی خیلی روی این خبر تاکید دارد، یعنی به این خبر خیلی توجه کنید، در واقع شما قبل از آیه پنجم در ترجمه باید این را بگذارید، توجه کنید توجه کنید لیله القدر تا مطلع الفجر سلام است، حواستان را جمع کنید، به این نکته توجه کنید، تاکید میکنم که لیله القدر تا مطلع فجر سلام است.
سلام بودن لیلةالقدر تا مطلع الفجر
یک خبر از لیله القدر در آیه سوم داده شد، لیله القدر خیر است مِن الف شهر، باشد ما میرویم به سراغ لیله القدر میخواهیم موضوعات مختلفی ازش بگیریم، حاجت بگیریم، نعمت بگیریم، موضوعات مختلف، ما رسیدیم به یک جایی که خیلی خوب است، ما را میخواهند وارد موقعیتی بکنند، وارد زمانی میخواهند بکنند که از هزار ماه هم بهتر است، پس برویم در این موقعیت یک شیئی بگیریم که در این هزار ماه هم نمیتوانیم این شی را بگیریم، چه شئی را بگیریم؟ آقا قبل از اینکه وارد این حرف و حدیث بشوی اول یک سوال برایت پیش بیاید، آنچه که در این لیله القدر حاکم است، آن حال و هوایی که در این لیله القدر حاکم است چیست؟ خدای متعال قبل از اینکه شما بخواهی بروی سراغ لیله القدر از خیر بودن لیله القدر، هر آن موضوعی که خواسته خودت هست رو دنبال بکنی که میتوانی همین کار را بکنی که آنها هم در اینجا هست بروی و دنبال بکنی، خدای متعال در آیه پنجم و در آیه انتهایی سوره قدر میفرماید که توجه کن توجه کن تاکید میکنم، با تاکید به تو میگویم لیله القدر تا مطلع الفجر سلام است، سلام در لیله القدر جریان دارد، به این موضوع توجه کن. پس این حال و هوا، این مطلب از لیله القدر رو باید، باید، باید، تاکیداً باید بهش توجه داشت.