نقش ولایت لِلّه در انتخاب مسیر کربلا توسط سید الشّهداء

سرنوشت امام حسین (ع)، مسیری بود که به خاطر ارتفاع نگاهشان؛ توسط خود ایشان انتخاب شد

امام حسین صلوات الله علیه سرنوشت رو برای خودشون رقم زدند و هر شکل دیگری رو می‌توانستند انتخاب کنند، از انتخاب خارج نبودند، ولیکن اینگونه رقم زدند، چرا؟ به خاطر ابعاد نگاه بزرگ برای امام حسین صلوات الله علیه، ارتفاع نگاهی که ایشان داشتند. ماها وقتی به دنبال رقم زدن سرنوشت خودمون هستیم، عمده ابزاری که دست‌مون هست، یک تعقل دنیایی است، چه کار کنم برای رفاهم بهتر است؟ چه کار کنم یک سال عمرم بیشتر میشه؟ چه کار کنم الان حالم بهتر میشه؟ اینجوری فکر می‌کنیم، ما هم دنبال رقم زدن سرنوشت خودمان هستیم، تلاش هم می‌کنیم، ولی بُعد نگاه‌مون یک دایره بسته فردی است.

ولایت لِلّه خدا خواهی محض را در اوج نگاه امام حسین (ع)، جریان داده است

در اوج نگاه امام حسین صلوات الله علیه، ولایت ِلله حاکم است، خدا خواهی محض، ذره‌ای خواهش برای نفس خودش وجود نداره، ذره‌ای غیر خدا خواهی وجود نداره، ذره‌ای خودخواهی وجود نداره، ذره‌ای فرزند خواهی وجود نداره، ذره‌ای مال خواهی وجود نداره، ذره‌ای مقام خواهی وجود نداره و بالاتر از این، بهشت خواهی وجود نداره، هر چه که هست ولایت ِلله است، اینطور است. این فردی که ولایت ِلله همه وجود او را گرفته، او رو وقتی نگاه می‌کنی چیزی به جز ولایت ِلله نیست، این فرد تصمیم می‌گیره چه کنه.

توجیهات انسان در انتخاب ها به خاطر ازدیاد علمی است که در آن ولایت لِلّه نیست

معلومه تصمیم او با تصمیم من فرق داره، معلومه نوع فکر او با فکر من فرق داره، معلومه محاسبات او با محاسبات من فرق داره، من که اونجا باشم محاسباتم یه جور دیگر است، آقا برای چی اینکار رو می‌کنی؟ آقا بیایید اینطرفی برویم، آقا این کار رو بکنیم سالم بمونیم، آقا اینکار را بکنیم زن و بچه‌هامون سالم بمونند، آقا اینکار را بکنیم مالمون رو از دست ندهیم، آقا این کار رو بکنیم، هم خدا رو خوش بیاید هم خلق خدا رو، و هزاران طرح و دلیل و توجیه دیگر که میشه آورد و ما توجیه آور هستیم فراوان. هرچی علم‌مون بیشتر میشه، توجیه آور بیشتری هستیم. این که عرض می‌کنم توجیه آور بیشتری هستیم، به خاطر ازدیاد علمی است که درش ولایت خدا نیست.

انتخاب امام حسین (ع) با نگرشی همه جانبه صورت گرفته است

امام حسین صلوات الله علیه در ماجرای کربلا سرنوشت رقم زدند برای خودشون و تابعان‌شون، بر محور ولایت خدا. یعنی چی؟ یعنی یک تابلو برای امام حسین علیه السلام وجود داره، یک قانون وجود دارد که ایشان بر اساس آن تصمیم می‌گیره و همه چیز وصل به اون هست و اون چی هست؟ هُوَ خَيرٌ ثَوَابًا وَ خَيرٌ عُقْبًا الله بهترین نتیجه است. با این نگاه، با این معرفت، در این ماجرا، سرنوشت رقم زده میشه و ذیل این، موضوعات مختلفی است یعنی وقتی امام علیه السلام سرنوشت رقم می‌زنه، وقتی تصمیم می‌گیره که چه باید بکنه، آنچه که حاکم هست ولایت ِلله است و ذیل اون، نگاه به اجتماع آن زمان، نگاه به تاریخ، نگاه به آینده، به آینده تا پس از مرگ انسانها، به آینده تا قیامت، به آینده تا درون بهشت‌ها، به آینده تا درون ورودی‌های جهنم، وقتی ایشان تصمیمی دارند، انتخابی دارند، با این نگاه است. یک موقعی من و شما انتخاب می‌کنیم با این محور که انتخاب بکنیم آثارش برای من چی هست؟ اینجوری نگاه می‌کنیم. یک موقعی یک کسی انتخاب می‌کنه آثارش در همه عالم است، در گذشته و آینده.