اشتباه رسانه ای در پرداختن به کرونا
لزوم بررسی بحث رعایت شریعت دین ذیل بحث کرونا
یکی از بحثهای مهم در حوادث اخیر در حوادثی که الان توی این بیماری کرونا هست یک مبحث پایه ای که باید مطرح بشه محبث رعایت کردن شریعت دین هست بخصوص شریعت خوراکیها. این یه مسئله ای است که یه مسئله فکریِ باید برای جامعه ایران و جامعه جهانی مطرح بشه. این یه بحث که بحثش هم مفصل هست.
نوع پرداختن رسانه ها به کرونا این بیماری را ترسناک جلوه کرده در حالیکه آمار تصادفات جادّه ای و سکته های قلبی و مغزی بسیار بیشتر است
بحث بعدی هم بحث نوع پرداختن به شیوع این بیماری است. یعنی در واقع بحث رسانه ای است که در مورد این بیماری انجام شده. به نظر میرسه که بحث رسانه ای که انجام شده بحث دقیقی نیست. یا با غرض اینگونه انجام شده یا سهوا و به اشتباه به این شکل پیش رفته. بیماری کرونا در طول غریب به یک ماه گذشته که در ایران سر و کله اش پیدا شده به گزارش وزارت بهداشت حدود 70 نفر کشته گرفته. 70 نفر کشته نزدیک به کشته های یک روز و نیم تصادفات رانندگی است. کشته های تصادفات رانندگی است. سایر کسانی که کشته نمی شوند در بیماری کرونا عموما بهبود پیدا می کنن و مرخص میشن. سایر افرادی که از تصادفات رانندگی جان به در می برن عموما ناقص میشن. یعنی تعداد ناقصی ها در تصادفات رانندگی از تعداد ناقصی های بیماری کرونا بیشتره، تعداد کشتته های تصادفات رانندگی در روز یه روز به اندازه 20 بیماری کروناست و ثابت هم هست خوب چرا به این نپردازیم؟ تعداد کشته های افرادی که فوت میکنن از انواع بیماریهای دیگر مثل سکته های مغزی رتبه یک رو داره در کشور چرا روی این کار رسانه ای نداریم. مگه سکته مغزی سکته های قلبی و موضوعاتی از این دست بیماری نیست؟ مگه مرگ نیست؟ تعداد کشته های سکته ها، چون سکته ها تعداد زیادی از افراد هستند که سکته میکنن کشته نمی شن ناقص میشن، ناقصیها رو بگذاریم کنار. ناقصیهایی پیدا میکنن که یک عمر با اون ناقصی باید زندگی کنن. مدتها زمان میبره یا اون ناقصی درمان بشه یا باید یه عمر با اون ناقصی طی کنن. تعداد کشته هاشون بسیار زیاد هست یعنی تعداد کشته های روزانه سکته ها درایران، تعداد آمار کشته های روزانه سکته در ایران از آمار کشته های یک ماه کرونا بیشتره. اگر ما همین رو بیاریم تو آمار ما باید الان از سکته ها بترسیم چون همه در معرض سکته هستیم. چرا از کرونا بترسیم. ما در سال طبق آمار حدود صد هزار نفر افراد جامعه ما می میرن به خاطر بیماریهای قلبی عروقی صد هزار نفر خیلیِ روزانه 300 نفر می میرن. در یک ماه کرونا 300 نفر فوتی نداشتیم. ما کرونا رو اگر رها میکردیم اصلا به مردم تذکر نمی دادیم که مراعات کنید در یک ماه کرونا 300 نفر کشته نمی دادیم. چون الان به مردم گفتیم رعایت کنید خودمون داریم آمار می دیم کشته هامون شده حدود 70،80 نفر. جمعیت بزرگ چین به نسبت جمعیت ما یه جمعیت وسیعی در چین درگیر کرونا شدند در طول نزدیک به سه ماه حدود سه هزار نفر کشته دادن. ماهی هزار نفر.همون نسبت رو بیاریم تو ایران برای ما میشه ماهی 70، 80 نفر. ماهی صد نفر اگه جمعیتمون رو یک دهم کنیم. اگر کرونا آدم می کشه بیماری قلبی عروقی هم آدم میکشه. روزی 300 نفر از بیماری قلب و عروق از بین میرن. چرا روی این موضوع پیشگیری نمی کنیم؟ چرا روی این موضوع رسانه فعال نیست؟ چرا روی این موضوع به مردم تذکر نمیدیم؟ چرا آلودگی هوا اینقدر کشته میگیره در بحثهای قلبی عروقی این مهم نیست؟ عوامل متعددی که روی بیماری قلبی عروقی کشته میگیره اینها رو بلند نمی کنیم. پس یه مسئله ای هم که در بحث شیوع کرونا وجود داره نوع پرداختن رسانه ای ماست. این جای ایراد داره و به این مسئله ایراد وارد هست باید روش تأمل بشه.
کشته های بیماری کرونا بسیار کمتر از بیمارهای قلب و عروق است
یه مسئله ای که ممکن در بحث کرونا مطرح باشه بحث شیوع این بیماری است یعنی این بیماری خوب نوعش با بیماریهای قلبی عروقی متفاوته یعنی مثلا یه بیماری واگیرداره اینها اپیدمی هستند. از سنخ بیماریهای قلب و عروق یا شبیه این نیستند. این رو واقف هستیم اینطور هست ولی در نهایت چه بیماری اپیدمی چه بیماریهایی مثل قلب و عروق چه موضوعاتی مثل تصادفات جاده ای، آنچیز که مهمِّ میزان کشته هایی است که میدن. ما الان به نظرمون میرسه که آمارها این رو نشون میده که بیماری کرونا نسبت کشته هاش خروجی کشته هاش بسیار کمتر از بیماری قلب و عروق هست.