خداوند با منّتهایش نگاهی جبرانی به مستضعفین داشته و ایشان را امامان و وارثان زمین قرار می دهد

سه گام خداوند برای به استضعاف کشیده شدگان

یک نگاه به یاوران امام ع. یکی از آیاتی که یاوران امام ع رو میشه از اون دریچه نگاه کرد، آیه 5 سوره قصص هست. در این آیه خداوند می فرماید که. اعوذ بالله من الشیطان الرجیم، وَ نُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلىَ الَّذِينَ اسْتُضْعِفُواْ فىِ الْأَرْضِ وَ نجَعَلَهُمْ أَئمَّةً وَ نجَعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ . سه گام در یک مسیر مطرح هست در این آیه حداقل. برای چه کسانی؟ برای الَّذِينَ اسْتُضْعِفُواْ، عنوان این افراد چی هست؟ کسانی که به استضعاف افتادن. برای این افراد خداوند سه مقوله مطرح میکنه. من اراده کرده ام که بر اونها منت بگذارم، جریان منتهای خداوندی. وَ نُرِيدُ أَن نَّمُنَّ، ما اراده کرده ایم که بر اونها منت جاری کنیم، بر اونها منت بگذاریم. در گام بعد وَ نجَعَلَهُمْ أَئمَّةً، در گام بعد وَ نجَعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ. اونها رو وارث قرار بدیم.

منّت خداوند بر مستضعفین در جهت امام شدن و وارث شدن ایشان

اون جریان منتها باید خیلی بزرگ باشه. قطعا اونجا مد نظر نیست که می خوایم بر اونها منت قرار بدیم، خونه شون رو آباد کنیم، اهل عیالشون رو ارتزاق کنیم، زندگی مناسبی براشون جریان بدیم. نه این نیست. اون هر چی هست مقدمه امام شدن است. ما میخوایم بر اونها منت بگذاریم پس اینجا مقدماتی هست کارهایی انجام میشه که در گام بعد خداوند می فرماد و نجعلهم ائمه، اونها رو امام قرار بدیم و در گام بعد اونها رو وارث قرار بدیم. اونها رو وارث خداوند قرار بدیم، اونها وارث من بشن.

حریص باشیم در به دست آوردن ارث از سوی خداوندی که مالک و مَلک آسمان ها و زمین است

خداوند همه جا می فرماد که و لله ملک السماوات و الارض. ملک آسمانها و زمین برای خداست. هر آنچه که هست در مِلک خداست. در مُلک خداست و در مِلک خداست. در مِلکیت خداست و در مالکیت خداست و در مُلک خداست. بعد خداوند می فرماید اینها رو می خوام وارث قرار بدم. یعنی بگم این مال تو. این رو ارث دادم به تو. آدمها سر ارث از پدر یا برخی افراد دیگه چه حرص و جوشها که نمی خورن. چه دعواها که نمی کنن. ارث از خدا مطرح هست. برای ارث از خدا حرص و جوش بخوریم، رقابت کنیم، دعوا کنیم.

منّت های خداوند بسیار مرتفع است که منجر به امام شدن مستضعفین می شود

خوب سه گام اینجا مطرح هست. منّتها، منّتهای خداوندی، امام شدن از جانب خداوند و وارث شدن. این مسیر، مسیر بسیار مرتفعی هست. اینجا خداوند نمی فرماید می خوام بارون بفرستم کشاورزی تون خوب بشه. بگیم خوب حالا خداوند بر خیلی ها این کار رو انجام میده محبت خدا هست دستش درد نکنه. این مسیری که خداوند ترسیم می کنه، مسیر بسیار مرتفعی هست. با سرعت هم ارتفاع می گیره یعنی نقطه شروعش باید مرتفع باشه. چون گام دومش خیلی مرتفع هست، این افراد امام میشن. گام اولش نمی تونه منفی باشه. گام اولش نمی تونه در حضیض باشه. گام اولش از نقطه بسیار مثبتی داره شروع میشه که خداوند می فرماد در گام دوم من اینها رو امام قرار میدم.

عنوان مستضعف از سوی خداوند برای یاران امام زمان به خاطر جبران آن چیزی است که در آن به استضعاف کشیده شده اند

خوب این افرادی که این مسیر رو می خوان طی کنن چه کسانی هستن؟ حتما باید آدمهای خاصی باشن. خداوند باید بفرماد که من آدمهای بسیار مرتفع، بسیار متقی، بسیار با ایمان، آدمهای بسیار خاصی رو در این مسیر می برم. چون مسیر، مسیر خیلی مرتفعی هست. وقتی از نگاه این مسیر، از نگاه طی کردن این مسیر به این آدمها نگاه می کنیم، میگیم این آدمها آدمهای مستضعفی هستن. این جالب هست. این انسانها، انسانهای مستضعفی هستن. اوج محبتها و رحمت خداوندی رو آدم اینجا ببینه. این انسان اگر به خودش بود که اهل این راه نبود. خداوند برای این انسان که عنوان مستضعف داره، عنوان نمی زنه که انسانی که در انحراف هست. انسانی که در اون پایین ها هست. انسانی که در حضیض هست. اون چشمی که این انسان رو نگاه می کنه اینگونه این فرد رو می بینه، این انسان مستضعف هست. اگر هیچ ایرادی درش نباشه که اسمش رو نمی گذاریم مستضعف. پس حتما درش ایراد هست. ولی نمی فرماد این انسانی که دارای ایراد هست. این انسانی که دارای ایرادات زیادی هست. می فرماد این انسانی که مستضعف هست. لذا یک نگاه جبران هست از جانب خداوند.

نگاه جبران کنندگی خداوند به مستضعفین یک الگوی مناسب در نگاه ما به اطرافیان است

چون آن چشمی که این افراد رو میبینه، عنوانی که برای این افراد می زنه استضعاف هست در مرحله بعد به دنبال جبران هست. جبران برای اونها .این یکی از جدی ترین و عالی ترین نوع برخورد خداوند با یاران امام ع هست. با یاران ظهور هست. نگاه جبرانی. فلانی این ضعف رو داره، فلانی این ایراد رو داره، چون این ایراد رو داره پرتش نمی کنیم بیرون. با او سر جنگ برنمی داریم. نگاه این آیه رو عرض می کنیم. بلکه به او نگاه جبرانی داریم. باید ضعف او رو جبران کنیم. این آیه مراتب بالا داره. میشه معارف بالاتر بحث کرد. همین رو بیاد یه کم پایین تر. بیاد سطحهای عمومی تر. تو سطح عمومی تر شما با یاران و با محبان اهل بیت ع در جامعه در نزدیکان خودتون در اطرافیان خودتون با این آیه برخورد بشه. او به هر دلیلی ایراداتی در خودش بوده، مسیری باز کرده از جانب دیگران، از جانب دشمن، از جانب نفس، از جانب شیاطین، به ضعف کشیده شده. شما او رو به رگبار منّتها، با رگبار منتها مواجه کن. اگر هدفت این هست که برای ظهور امام ع یاور تربیت کنی، سپاه درست کنی اگر این هست در این نگاه خداوند اینگونه رفتار می کنه برای ظهور امام ع یاور درست کنه نگاه، نگاه جبرانی هست. نگاه، نگاه دعوایی نیست. نگاه، نگاه حذفی نیست. این خیلی جالب هست. این مطلب پررنگ هست، این رو تو جامعه هم خوبه آدم برای خودش و دیگران این رو پررنگ کنه. نگاه خداوند در یاور پروری برای امام زمان ص نگاه جبرانی هست، نه نگاه حذفی، نه نگاه دعوایی. خوبان از جانب خداوند هم اینگونه نگاه می کنن. یعنی باید اینگونه نگاه کنن. خداوند در این آیه نسبت به مستضعفین که در این آیه مطرح هست نمی فرماد خوب مستضعف هستن، ما بخشی از ایرادات شون رو مرتفع می کنیم. بخشیش هم خودشون زحمت بکشن. اونها مستضعفن، هدفگذاری که خداوند برای حرکت دادن اونها قرار می ده یه هدف بسیار مرتفعی هست. در نگاه یاور پروری برای ظهور امام زمان ع خداوند می فرماد مستضعف رو باید آنقدر بهش نگاه جبرانی داشت تا او رو امام کرد. نمی فرماد فلان آدم رو، آدم مثلا مرتفع رو، فلان نبی رو، می فرماد مستضعف رو، آنقدر باید به او نگاه جبرانی داشت. آنقدر باید او رو مورد منت و محبتها قرار داد تا او رو امام کرد. خوب این خیلی جالبه. بله این نگاه، نگاه خداوند، یا شاید یکی از عالی ترین نگاه های در یاور پروری برای ظهور امام ع باشه. بله این هنر هست که شما مستضعفین رو امام کنی و خداوند این هنر نمایی در یاور پروری ظهور امام ع الگو قرار داده و به نمایش می گذاره.