نماز رسول الله (ص)، و درخواست هایی که در نماز داشته اند و عطای مقام محمود و جعل سلطان برای ایشان
عطای مقام محمود در قبال رفتار نماز
رابطه بحث سلطان و نماز. یکی از این رابطه ها رو میشه در آیات 78و 79 و 80 سوره اسراءء دنبال کرد خداوند می فرماد که خطاب به رسول الله ص، أَقِمِ الصَّلَوةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلىَ غَسَقِ الَّيْلِ وَ قُرْءَانَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْءَانَ الْفَجْرِ كاَنَ مَشهُودًا . اقامه صلات کن لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلىَ غَسَقِ الَّيْلِ و صلات مربوط به دُلُوكِ الشَّمْسِ إِلىَ غَسَقِ الَّيْلِ را اقامه کن وَ قُرْءَانَ الْفَجْرِ را اقامه کن إِنَّ قُرْءَانَ الْفَجْرِ كاَنَ مَشهُودًا. در ادامه میفرماید، وَ مِنَ الَّيْلِ و اما از شب فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَّكَ عَسىَ أَن يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَحْمُودًا ، در لیل هم در بخشی از لیل هم به نافله کوشش کن، وَ مِنَ الَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَّكَ عَسىَ أَن يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَحْمُودًا . خب پس آیه اول شد چی؟ نماز. اقامه قُرْءَانَ الْفَجْرِ، اقامه نماز مربوط به دُلُوكِ الشَّمْسِ إِلىَ غَسَقِ الَّيْلِ، اقامه قُرْءَانَ الْفَجْرِ، قرآن الفجری که كاَنَ مَشهُودًا. بعد دوباره مِنَ الَّيْلِ پاره ای از شب چی؟ نافله اقامه صلات. اقامه صلات مربوط به مِنَ الَّيْلِ. عنوانش هست نافله. اقامه صلات برای دُلُوكِ الشَّمْسِ، عنوانش هست اقامه صلات. قرآن الفجری که مَشهُود هست، اقامه آن که در برخی از روایات اینجا معنا شده به اقامه نماز صبح. پس اقامه نماز مربوط به آن زمان لِدُلُوكِ الشَّمْسِ تا غَسَقِ الَّيْلِ، اقامه نماز مربوط به صبح. اقامه نماز نافله مربوط به مِنَ الَّيْلِ. پس زمان پوشیده شد. کل آن زمانی که بیدار هستی معلوم شد در فضایی از اقامه نماز. ای رسول این کار را انجام بده، خب این کار را انجام میدم، امید است که در مورد اون نافله شب امید است که خدا تو را به مقام محمود برسونه. خب این کار را انجام میدم. یه فعله انجام میدم رفتاره انجام میدم.
درخواست سلطان بر اساس پایه رفتاری نماز
در ادامه وَ قُل و بگو، این کار کل زمان رو پوشوند لِدُلُوكِ الشَّمْسِ تا غَسَقِ الَّيْلِ، مِنَ الَّيْلِ، صبح، زمان رو پوشوند. خب بگو یه رفتار برای این زمان شبانه روز مطرح شد، و بگو، و چی بگو؟ از ادامه اش که مطرح هست رَبِّ أَدْخِلْنىِ، اون بگوش دعاست، یعنی در واقع شما می تونی بگی درخواست کن. اینجا بگو یعنی درخواست کن چون بعدش دعاست. میگه دعا رو بگو پس داره میگه درخواست کن. این رفتار رو انجام بده و درخواست کن. چی درخواست کن؟ رَبِّ أَدْخِلْنىِ مُدْخَلَ صِدْقٍ وَ أَخْرِجْنىِ مخْرَجَ صِدْقٍ ، بر پایه این رفتار، رفتار نماز درخواست کن أَدْخِلْنىِ مُدْخَلَ صِدْقٍ وَ أَخْرِجْنىِ مخْرَجَ صِدْقٍ، وَ اجْعَل لىِ مِن لَّدُنكَ سُلْطَنًا نَّصِيرًا . بر پایه اون رفتار در خواست کن این موضوعات رو بر پایه اون رفتار و این درخواست یک باور رو در خودت ایجاد کن. وَ قُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كاَنَ زَهُوقًا. پایه رفتاری چی هست؟ عمل چیه؟ نماز. بر پایه عمل نماز چی بخواه؟ چی درخواست کن؟ رَبِّ أَدْخِلْنىِ مُدْخَلَ صِدْقٍ وَ أَخْرِجْنىِ مخْرَجَ صِدْقٍ، وَ اجْعَل لىِ مِن لَّدُنكَ سُلْطَنًا نَّصِيرًا . این رو درخواست کن و حالا چی بگو؟ بر پایه اینها چه باوری داشته باش؟ به کجا باید برسی؟ جَاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْبَاطِلُ. حالا بگو جَاءَ الْحَقُّ. حالا بگو حق آمد به معنای اینکه، یک معنا اینه حق قطعا آمدنی است باطل قطعا رفتنی است. وقتی به این موقعیت رسیدی، این فضا رو جلو اومدی، این باور رو داشته باش که حق آمد و باطل رفت. پس میشه سه عنوان کلی، سه مرحله کلی برای مسیر. رفتار نماز، درخواست بر پایه رفتار نماز، نتیجه ای که باید حاصل بشه.
تحقق سلطان نصیر از جانب خداوند برای رسول الله ص، منوط به رفتار نماز می باشد
پس رفتار نماز برای رسول الله ص با اون شکل که 78 و79 سوره اسراء مطرح هست ضمن اینکه پایه ای خواهد شد برای رشد رسول الله ص بخصوص رفتار نافله نماز در شب پایه ای خواهد شد برای رشد رسول الله ص به مقام محمود برسد. درخواست هست. اگر أَدْخِلْنىِ مُدْخَلَ صِدْقٍ می خوای این رفتار پایه نماز رو باید داشه باشی أَخْرِجْنىِ مخْرَجَ صِدْقٍ، می خوای رفتار پایه نماز رو باید داشه باشی و اگر سلطان نصرت دهنده می خوای باید بر پایه این نماز پیش بری. این نماز رو داشته باش این رو بخواه. اون رفتار رو بکن این رو بخواه. ببینید الان این آیات رو بخوای در چند کلام بگید اینجوریه اول این کار رو بکن بعد این رو بخواه بعد به این نتیجه برس بعد این باور رو داشته باش بعد به این جایگاه برس که جَاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْبَاطِلُ. لذا این دو بخش اول رو ببینید اینطوره اول این کار رو بکن بعد این رو بخواه. بارها ممکنه اصلا انسانها در یک رفتار منطقی در یک رفتار با دیگران این رو داشته باشند. یه کسی می خواد یه درخواستی داشته باشه که شما بهش میگی اول این کار رو بکن بعد بیا این درخواست رو داشته باش. الان خداوند همین رو فرمود اول این رفتار رو انجام بده بعد این درخواست رو داشته باش. تحقق این درخواست به اون رفتار منوط شده و به اون رفتار مربوطه. تحقق سلطان نصیر از جانب خداوند قرار دادن سلطان نصیر از جانب خداوند به رفتار نماز شما مربوطه.
سه رفتار در نماز رسول الله ص و سه درخواست هم داشتند
اینجا نمیخوایم تناظر ایجاد کنیم ولی می خوایم بگیم که خداوند رفتار نماز رو در سه بخش از رسول الله ص خواست. أَقِمِ الصَّلَوةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلىَ غَسَقِ الَّيْلِ، بخش یک، و أَقِمِ قُرْءَانَ الْفَجْرِ، بخش دو، و مِنَ الَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً، بخش سه. نماز رو در سه بخش از رسول الله ص خواست در واقع امر کرد به رسول الله ص این کار را بکن این کارها رو کردی حالا سه درخواست داشته باش. ِ أَدْخِلْنىِ مُدْخَلَ صِدْقٍ، درخواست اول. وَ أَخْرِجْنىِ مخْرَجَ صِدْقٍ، درخواست دوم. وَ اجْعَل لىِ مِن لَّدُنكَ سُلْطَنًا نَّصِيرًا ، درخواست سوم. سه رفتار در دل نماز و بوسیله نماز انجام بده سه درخواست داشته باش. در این بخش که مربوط به رفتار رسول الله ص هست اینجا یک الگوی رفتاری حرکت بسوی تحقق جَاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْبَاطِلُ هست. این الگوی رفتاری. باید این مسیر رو پیش ببریم. باید به این مسیر بریم. چگونه به این مسیر برسیم؟ در آیه 82 میفرماید وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقرآن ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنينَ وَ لا يَزيدُ الظَّالِمينَ إِلاَّ خَساراً . ما اگر چنانچه در زمره مؤمنین باشیم اول باید بریم سر کلاس قرآن از قرآن خداوند متعال شفا و رحمت رو بر ما نازل کنه. درمان بشیم. در فضای رحمت قرار بگیریم. ما نیاز به اصلاح داریم و نیاز به ابزاری داریم که خداوند ما رو رشد بده، لذا بریم سر کلاس قرآن و خداوند متعال از قرآن بر ما نازل کنه شفا و رحمت. که با این شفایی که از قرآن میگیریم و رحمتی که از قرآن دریافت می کنیم بتونیم بریم در مسیری که رسول الله ص بسوی جَاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْبَاطِلُ ، حرکت میکنند ما ایشون رو همراهی کنیم ما هم در این مسیر حرکت کنیم.
نزول شفا و رحمت بر سر مومنان توسط قرآنی که بالای سر ایشان است
بله وقتی قرآن رو به روی ماست به قرآن نگاه میکنیم باید ازخداوند متعال یه چیزی بخوایم که خدایا تو از این قرآن بر ما شفا و رحمت نازل کن. از آسمان قرآن بر ما شفا و رحمت نازل کن. مؤمنین قرآن بالاسرشون هست لذا براشون نازل میشه. ظالمین قرآن زیر پاشونه. اصلا نمیشه که براشون نازل بشه. مؤمنین قرآن بالاسرشون هست، قرآن در ارتفاع هست برای اونها. قرآن رو بالا دست می دونند قرآن رو بالای همه چیز میدانند. لذا از قرآن خداوند متعال برای اونها شفا و رحمت نازل می کنند. از دل قرآن شفا و رحمت بیرون میاد برای اونها ولی ظالمین این بهره رو نمی تونند ببرند. ظالمین چه کسانی هستند؟ کسانی که به قرآن در قبال قرآن صحیح رفتار نکردند. مؤ منین چه کسانی هستند؟ کسانی که نسبت به قرآن رفتار صحیح داشتند. پس خداوند باید توفیق بده نسبت به قرآن رفتار صحیح داشته باشیم. یکی از رفتارهای صحیح نسبت به قرآن یعنی قرآن بالا سرمون باشه قرآن بالای همه چیز باشه قرآن بالاتر از من باشه بالاتر از خواسته های من باشه بالاتر از افکار من باشه بالاتر از منیت من باشه. برای من حرفی بالاتر از قرآن وجود نداشته باشه. قرآن بره بالا و باورهای لازم رو به قرآن داشته باشم رفتار صحیحی رو در قبال قرآن داشته باشم و خداوند متعال از این قرآن شفا و رحمت بر ما نازل کنه. بله یکی از رفتارهای در قبال قرآن اینه که قرآن رو بالا سر خودمون ببینیم. بالا ببینیم تا انشاء الله خداوند توفیق به ما عطا کنه.