سلوک انبیاء (ع) در محضر کلام الله
تفاوت خواندن قرآن و در محضر کلام الله بودن
میشه از عنوانش گفت بعنوان محضر کلام خدا، این محضر کلام خدا، یک موقعی ما از این تعریف میکنیم به همین موضوعی که شما مینشینید قرآن میخوانید یا کلام خدا را میشنوید، این یک تعریف است از محضر کلام خدا، تیمناً و تبرکاً، ولی در واقع اصل تعریف از محضر کلام خدا یک سلوک میخواهد، سلوکی برای رسیدن به محضر کلام خدا، سلوکی با استفاده از درجات و نازلههای محضر کلام خدا، سلوکی با استفاده از نازلههای کلام خدا به سوی محضر کلام خدا.
فتح باب سلوک کلام اللهی توسط حضرت موسی (ع) در میقات
انبیاء علیهم السلام، رسولان علیهم السلام این سلوک رو داشتهاند و موسی علیه السلام به محضر کلام خدا در سطحی بسیار مرتفع رسید، در اون آیه كَلَّمَهُ رَبُّه ، کجا مطرح است اون کلام خدا برای ایشان؟ میقات. با موسی علیه السلام محضر کلام خدا، فتح باب شد و در زمان رسول الله صلوات الله علیه، به وسیله رسول الله صلوات الله علیه به شکل اتمش رسید.
مرتفع ترین سلوک در محضر کلام الله، توسط رسول الله (ص) انجام شده است
موقعیت محضر کلام خدا توسط رسول الله ص، اینکه توسط رسول الله صلوات الله علیه به دست آمد، کجا بود؟ اَدنی مِن قاب قوسَین. یک سلوک بسیار سخت، یک سلوک بسیار طولانی و بسیار مرتفع، از اواسط این سلوک، یعنی خیلی به اواسط هم نمیرسه، از اواسط راه این سلوک، أُفُقِ الْأَعْلى است، بلند مرتبهترین افقها، این اواسط راه سلوک است. این سلوک رو طی کرد رسول الله صلوات الله علیه تا اَدنی مِن قاب قوسَین و اونجا توفیق پیدا کردند و رسیدند به محضر کلام خدا. تمام این سلوک، به کلام الله است، یعنی مبتنی بر همان کلام خداست، درجات کلام خدا و نازلههای کلام خدا.