دین کامل عبارت است از: پرهیز از شَنآن قوم به دلیل عدم گرفتاری در اثم و عدوان نسبت به ولیّ خداوند و باور به حضور ولی خداوند در تمام اعصار

شنائت نسبت به ولایت درجات دارد

در بحث ولایت یک مطلب مهم است و آن ابتر نبودن جریان ولایت است. سه بار واژه شنائت در قرآن است، یک بار در سوره کوثر شانِئَك‏ نسبت به رسول الله صلوات الله علیه، کسانی که شنائت می‌کنند نسبت به رسول الله صلوات الله علیه، دو بار در اوایل سوره مائدهشَنَآنُ‏ قَوْم‏ در فضای آیات مربوط به ولایت، اینشَنَآنُ‏ قَوْم‏ کیا هستند؟ کسانی هستند که نسبت به جریان ولایت، نسبت به امتداد جریان ولایت و امامت مشکل دارند، می‌خواهند امتداد پیدا نکند، انسانها را به جرم می‌کشاند. این شنائت درجات دارد. یک موقعی در اوج، مومنین و مسلمین را به نقطه‌ای می‌کشانند که نسبت به آخرین ولیّ، نسبت به امتداد ولایت مقابله می‌کنند، جنگ می‌کنند، ولیّ کُشی می‌کنند. یک موقعی هم نه، درجات اولیه‌اش اینطور است، شَنَآنُ‏ قَوْم‏ انسان‌ها رو، مومنین رو، مسلمین رو به یک جایی می‌رسانند که نسبت به ولیّ زمان، نسبت به ولیّ حی، بی‌تفاوت هستند، انگار نمی‌بینند. جرم نسبت به ولیّ از اینجا شروع می‌شود. انتهای این جرم، ارتفاع اوج این جرم، قتل ولیّ است، آغاز این جرم ندیدن ولیّ است، حذف ولیّ است، حذف در فکر، حذف در برنامه‌های زندگی، حذف در معارف.

اثم و عدوان دو سطح از شنائت نسبت ولیّ خداوند

مومنین و مسلمین با شنائتشَنَآنُ‏ قَوْم‏ به یک مخاطره‌ای می‌افتند، در مرحله اول به اثم دچار می‌شوند، با هم به گرد اثم می‌روند، یعنی چی؟ یعنی کنارگذاری ولیّ حی، همین راه را ادامه می‌دهند بعد به الْعُدْوَانِ کشیده می‌شوند، مقابله با امام حی، مقابله با ولیّ حی، می‌شوند تَعَاوَنُواْ عَلىَ الْاثْمِ وَ الْعُدْوَان.

دین کامل یعنی اعتقاد به امتداد و استمرار ولایت در همه عصر ها و زمان ها

توجه به امتداد ولایت مهم است، اگر می‌خواهی اهل ولایت باشی باید ببینی به امتدادش توجه داری یا نه؟ نمی‌شود اهل ولایت باشی، بگوییم ولیّ تو کیست؟ می‌فرمایی ولیّ من کسی است که ۱۴۰۰ سال پیش از دنیا رفته است، میگیم باشه، بعد از آن امتداد ندارد؟ نه امتداد ندارد، ولایت تو ایراد دارد، ‌ها، در ولایت ایراد داری. با دین کامل باید به محضر ولیّ رفت، بهره از ولیّ، دین کامل می‌خواهد. ولایت برای شما وقتی محقق می‌شود که شما دین را کامل کنید، دین کامل یعنی چی؟ یعنی یک قدمش این است باور به اینکه الیوم ولیّ است، الیوم ولیّ است، الیوم ولیّ از جانب خدا است، الیوم کسی است که اگر رسول خدا ولیّ شماست الان او ولیّ شماست، اگر رسول خدا در دوران خودش ولیّ بود الان او ولیّ خداست، باور به این، دین را کامل می‌کند. شما تازه با این باور می‌روید در محضر ولیّ. اگر باور نداشته باشی نمی‌روی سراغ ولیّ که. توجه به این مطلب، توجه به این معرفت، تسلیم نسبت به این حکم، اینکه شما الیوم رها نیستید، الیوم، امروز، همین امروز که هست، همین در این دوره که هستیم، ولیّ خدا هست و شما رها نیستید و ما رها نیستیم. پیام الیوم آیه سوم سوره مائده برای همه دوره‌ها است، برای امروز هم هست، الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُم امروز، امروز أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُم

باور به حضور ولیّ خدا و مراقب شَنآن قوم بودن برای عدم غفلت از ولیّ خدا اساس دستیابی به دین کامل است

برای شما، این می‌تواند بشود یا نشود. شما کجا ایستادی؟ شما کجا ایستادی؟ آیا دین تو الان کامل می‌شود یا نمی‌شود؟ می‌گویی چه کار کنم دینم کامل بشود؟ میگیم : باور داشته باش که الان ولیّ حی هست، همان گونه که رسول خدا ولیّ بود او هم ولیّ است، همان گونه که دین در آن زمان و سلوک و الی الله و حرکت الی الله در آن زمان بدون پذیرش ولایت رسول خدا، بدون اطاعت از رسول خدا امکان نداشت، الان هم امکان ندارد. غدیر خم یک حرکت به گذشته نیست، غدیر خم یک دروازه است در ۱۴۰۰ سال پیش معرفی شده، اون موقعیت مکان است، ماجرای غدیر خم یک الیوم است، باور به امتداد ولایت، باور به امتداد حضور ولیّ حی. خطر این مطلب کجاست؟ خطر این مطلبشَنَآنُ‏ قَوْم‏ هستند، آن فضایی که شما رو از این مطلب غفلت بدهد، دور کند، به مرور دور بشود، دور بشود، تا خدای نکرده برخی از انسان‌ها به عدوان با ولیّ خدا بیفتند.