سه گام مسیر الی الله در تعامل با خوبان: اطاعت، معیت و رفاقت
سطح اطاعت از رسول الله (ص) در مسیر الی الله
مسیر الی الله. در مسیر الی الله یکی از موضوعات مهم، تعامل با خوبان است. سه گام مهم در تعامل با خوبان وجود دارد. طبق آیه ۶۹ سوره نساء،وَ مَن يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُوْلَئكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيهِم مِّنَ النَّبِيِّنَ وَ الصِّدِّيقِينَ وَ الشهَّدَاءِ وَ الصَّالِحِينَ وَ حَسُنَ أُوْلَئكَ رَفِيقًا ، سه گام وجود داره. سه گام در تعامل با خوبان: اطاعت، اطاعت در این سطح، اطاعت در سطحی که مثلاً در آیه 65 می فرماید، فَلَا وَ رَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ حَتىَ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لَا يجِدُواْ فىِ أَنفُسِهِمْ حَرَجًا مِّمَّا قَضَيْتَ وَ يُسَلِّمُواْ تَسْلِيمًا ، اطاعت در این سطح. اگر در یک موضوعی که مورد نزاع هست بین شما و دیگری مسئله هست و رسول الله حکم کرد، در هر صورت ولو اون حکم علیه شما بود، هیچ گونه حرجی در وجود شما پیدا نشه و کاملا تسلیم باشید، اطاعت در این سطح.
گام مهم معیت در مسیر الی الله
گام بعدی تعامل، معیت، مع خوبان بودن، مع خوبان بودن رفتار مختلفی داره. مع خوبان، در معیت خوبان از نعمات استفاده کردن، بهره مند از نعمات باشی ولی در معیت خوبان. نگاه به بهترین موقعیت ها و بهترین نعمات، مانند نگاه خوبان باشه، در معیت اونها به جنایات نگاه کنی. در معیت آنها حرکت کنی. در مجموع، در این مسیر، در معیت بمونی، صبر در معیت داشته باشی.
گام مهم رفاقت در مسیر الی الله
و در نهایت گام سوم رسیدن به فضای رفق. این خوبان یک فضای دیگری در پیش دارند، یک سطح مرتفع تری دارند و اون رفق شدید هست و شما باید بتونید با این فضای رفق، تعامل داشته باشی. این راه به سوی خداست، سیر الی الله است در تعامل با خوبان.
همه موضوعات و اشیاء بهشتی در خدمت تعامل با خوبان
شما میخواهید در سیر الی الله حرکت کنید، چندتا مسئله باید برای شما حل بشه، تعامل من با خوبان سبیل الی الله چگونه است؟ باید چی باشه؟ این سه گام تعامل مطرح است. تعامل من با اشیاء پیرامونی با نعمات با موقعیت ها با مصیبت ها با موقعیت های بسیار مثبت مثل جنات، باید چگونه باشه؟ این را باید در همین سیر، در سیر تعامل با خوبان، پیدا کنی. اصل در سیر الی الله، تعامل با خوبان طریق الی الله است. موضوع مهم در حرکت توحیدی الی الله، تعامل صحیح با سرآمدان این راه است. همه موضوعات و اشیاء باید در خدمت این تعامل باشند. شما رسیدید به موقعیتی به نام جنت، پر از نعمت است، نگاه شما باید چی باشه؟ نحوه ای از این نعمات استفاده کنید که در معیت قرار بگیرید، در معیت خوبان، در معیت نبیین باشید، در معیت صدیقین و شهدا و صالحین باشید. نحوه بهره مندی شما از نعمات، مبتنی بر این تعامل در معیت بودن با خوبان تعیین میشه و در نهایت کل موقعیت جنت، کل تعریف شما از جنت، در تعامل با خوبان معنا میشه. از شما می پرسند جنت چیست؟ شما پاسخ میدی که، حَسُنَتْ مُرْتَفَقاً ، محل خوبی است، موقعیت خوبی است، برای اتخاذ رفق.
معنادار شدن علم رشد در معیت با خوبان
هدایت ها، علم و موضوعاتی اینچنینی، در تعامل با خوبان، در اون رفتارهای تعاملی با خوبان، در اون سه گام رفتار تعاملی، معنا میشوند. شما به دنبال علم هستی، علم رشد، علم رشد در معیت معنا میشه، در معیت با خوبان. علم رشد در رفاقت با خوبان معنا میشه. ببینید موسی علیه السلام آمد از خضر علیه السلام علم یاد بگیره، علم رشد، کجا معنا شد؟ در معیت با خضر ع. اصحاب کهف به کهف رفتند که رشد کنند، رشدی که براشون ایجاد شد چی هست؟ مرفق، ابزار رفاقت، ابزار تعامل با خوبان، با خوبان راه خدا. اگر علم، در این مسیر به کار گرفته نشه، خطاست. مثل علمی که به بخشی از بنی اسرائیل داده شد، علیه خدا، علیه رسول خدا، طغیان کردند. علم باید در تعامل، در اون سه گام تعاملی با خوبان خدا در راه خدا، تعریف بشه. موقعیتها، جنات، نعمات، باید در اون سه گام تعاملی با خوبان خدا در راه خدا، تعریف بشه. در سه گام اطاعت، معیت و رفاقت.