معارف قرآن
سلوک حضرت موسی (ع) در مسیر توحید و تأثیر پذیری ایشان در محضر اهل بیت (ع) به خاطر القای محبّت خداوند
اهل بیت (ع) مصداق بارز سالکان چهار گام توحیدی
این چهار گام توحید رو باید حرکت کنیم، چارهای به جز این نیست. خوشا آنان که در همین زندگی دنیاشون، چهار گام توحید را طی کردند، از مصادیق عالی سلوک کنندگان در این چهار گام توحید و واجدان سلوک این چهار گام توحید، اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام هستند. سوره توحید را میخواهید ببینید، مصداق بارزش سید ما رسول الله ص هست، سوره توحید رو میخواهید ببینید، مصداق بارز تحقق این سوره امیرالمومنین صلوات الله علیه هست. امیرالمومنین صلوات الله علیه چه کسی است؟ توصیف کنید چه کسی است؟ کسی که واجد و ختم کننده این چهار گام توحید است، کسی که در سرزمین احدیت الله سیر میکنه، کسی که لحظهای توفیق پیدا کنی که کنار او باشی در این مسیر توحید و گامهای توحید، سلوک خواهی کرد. خدای متعال اگر توفیق بده، ما در محضر خوبان عالم، اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، رسولان علیهم السلام قرار بگیریم، یک چند روز که کنار یکی از این خوبان باشی، وقتی برمیگردی عبادتت فرق داره، توحیدت فرق داره. در گام اول، توحید شما متفاوت میشه بعد بر اساس آن توحید، عبادت شما فرق داره، اعمال و رفتار دینی شما فرق داره، جنسش عوض میشه. از خدا بخواهیم چنین توفیقی به ما بده، چنین توفیق درک محضر خوبانی به ما بده، نه مثل بسیاری از انسانها که ظاهراً در کنار و محضر خوبان عالم بودند و هیچ اثری از توحید نگرفتند، هیچ اثری از سلوک توحید بدست نیاوردند.
حضرت موسی (ع) از مصادیق عالی تأثیر پذیری در محضر اهل بیت (ع)
از بزرگترین خوبان، افرادی که در محضر قرار گرفت و اثر بزرگ گرفت در سلوک توحید، چه کسی است؟ تقریباً همه انبیاء و رسل علیهم السلام، از مصادیقشون موسی علیه السلام، یک بار خدای متعال توفیق داد رفت در محضر، در وادی ایمن. بله موسی علیه السلام اینطور هست، خدای متعال یک بار توفیق داد رفت وادی ایمن یک چیز دیگری از آب درآمد، نور از وجودش بیرون زد، ببینید نور از وجود خود موسی علیه السلام بیرون زد، خودش تعجب میکرد، چنان نور از وجود او بیرون میزد دیگران هم دیدند، اسمش چی هست؟ ید بیضا، دستش رو میآوردی اینجا میآورد بیرون، همه نور میدیدند، اینطور رشد موسی علیه السلام، اینطور رفت به محضر، اینطور اثر گرفت،
دگرگونی نفسِ حضرت موسی (ع) در وادی ایمن
چرا؟ چرا موسی ع اینگونه اثر میگیره؟ چرا موسی ع با یک بار محضر، اینگونه اثر توحیدی میگیره؟ چرا یک بار موسی ع میره به محضر، محضری که یک افراد بسیار مبارکی در اون محضر هستند، به خاطر آنها کشیده میشه به اون محضر، یا موسی بُورِكَ مَنْ فِي النَّارِ موسی اونی که تو اون آتش است، بسیار مبارک است، موسی ع میزنه دل آتش، در محضر این فرد مبارک، چی میبینه؟ همه چیز اینجا خداست، همه چیز اینجا الله است،إِنَّني أَنَا اللَّهُ منم الله. همه چیز موسی ع، دگرگون میشه، خود موسی ع دگرگون میشه و همه پیرامون موسی ع، دگرگون میشه، ماهیت موسی ع عوض میشه. قبل از این ورود، شما میگفتید که مثلاً مَن هُو موسی، یا مَا هُو موسی؟ ماهیت موسی ع چیست؟ یک توضیحی داشت، مثلاً میگفتید که نفس موسی چیست؟ مَا هِی مثلاً نفس موسی؟ یک توضیحی داشت. اینجا میگویید مَا هِی نفس موسی؟ نفس الموسی اینجا چی شده؟ متصل هست به نفس الله، جزئی از نفس خداستوَ اصْطَنَعْتُكَ لِنَفْسي و آنچه که پیرامون موسی ع هست، دگرگون میشه، هرشیئی که به موسی ع وصل بوده و در این حریم آمده، به واسطه وجود مبارک موسی علیه السلام و این اثری که در وجود موسی ع هست دگرگون میشه، از جمله اون عصا.
محبّت القا شده از خداوند به حضرت موسی (ع)، ریشه دگرگونی ایشان در وادی ایمن است
چرا موسی ع این اثر را میگیره؟ ریشه این اثر گیری کجاست؟ در گذشته عرض شده، خب از یک نقطهای آغاز میشه اون ریشه است و اون سلوکی که موسی علیه السلام داشته تا به اینجا، اون ریشه کجاست؟وَ أَلْقَيْتُ عَلَيْكَ مَحَبَّةً مِنِّي این محبت خدای متعال که در وجود موسی است و داره میجوشه و داره بیرون میزنه، این پایه حرکت موسی علیه السلام است، این اون شیرازه حرکت موسی ع در کل مسیر حرکت است، بله این طور است. از خدای متعال بخواهیم به این موضوع توجه کنیم و خودمون سعی کنیم که به گونهای باشیم که وقتی خدای متعال توفیق میده به محضر مبارکی شرفیاب میشویم اثر بگیریم، اثرهای توحیدی.