اثبات قرآنی ولایت اللّهی امیرالمومنین، حضرت علی (ع)
شاهد نبودن ابلیس و ذریّه اش در زمان خلق آسمان ها و زمین، دلیلی است از سوی خداوند بر ولیّ نبودن آن ها
منطبق بر آیه ۵۰ و ۵۱ سوره کهف خدای متعال میفرماید در این دو آیه بحث فضیلت ولیّ خدا مطرح است، یکی از بزرگترین فضیلتهای ولیّ خدا. میفرماید که ابلیس و ذریه ابلیس ولیّ نیستند و برخیها آنها را ولیّ میگیرند و این ولیّ گرفتن یک بدل است، آنها را بدل گرفتند و این بدل بدی است، نباید بدل میگرفتند. جایگاه، جایگاه ولیّ دیگری است، کس دیگری به عنوان ولایت، به عنوان ولیّ، خب، نباید ابلیس و ذریه ابلیس را بدل او بگیرند در ولایت. چرا ابلیس و ذریه ابلیس نمیتوانند این جایگاه ولایت را داشته باشند؟ چرا ابلیس و ذریه ابلیس نمیتوانند این جایگاه ولایت را داشته باشند؟ به این دلیل، به دلیل اینکه منِ خدا آنها را شاهد خلق آسمانها و زمین نگرفتم و شاهد خلق شدن نفس خودشان نگرفتم و من اصلاً کسی که مضل هست را عضد خودم، عضدی برای خودم نمیگیرم، اتخاذ نمیکنم، به عنوان عضد اتخاذ نمیکنم. پس خدای متعال برای اینکه مطرح کنه که ابلیس و ذریه ابلیس، برای این که مطرح بشه که و بفرمایید که ابلیس و ذریه ابلیس ولیّ نیستند و جایگاه این ولایت را ندارند یک دلیل آورد، دلیل چه بود؟ آنها شاهد خلقت آسمانها و زمین نبودند و شاهد خلق خودشان هم نبودند.
ولیّ خدا، شاهد خلقت آسمان ها و زمین و شاهد خلق نفس خودش است
از اینجا این برداشت میشود که جایگاه ولیّ چه جایگاهی است؟ چه فضیلتی برای این جایگاه وجود دارد؟ شاهد بودن خلقت آسمانها و زمین، شاهد بودن خلقت نفس خودش. ولیّ این فضیلت رو دارد، جایگاه ولیّ اینجاست.
در طول تاریخ تنها امیرالمومنین (ع) ادّعا داشته اند که شاهد خلق خود بوده اند، بنابر این قرآن ولایت ایشان را اثبات کرده و هر نوع ولایت دیگری را رد می کند
خب حالا یک سوال، میخواهیم اثبات کنیم که چه کسی ولیّ خداست؟ سر عنوان بدون بیان ویژگیها و فضائل بحث نکنیم، نگوییم ولیّ، هرکسی تعریف خودش را بکند و یکی دیگه بگوید من هستم، یکی دیگه بگوید من هستم، بگوییم آقا در قرآن ولیّ دارای این فضیلت و ویژگیها است، چه کسی ادعا دارد که این فضائل را دارد؟ در طول تاریخ تا به امروز هیچ کس به جز وجود مبارک امیرالمومنین علیه السلام ادعا نکرده است که این فضیلت را دارد. موضوعی شد بدون اختلاف، کسی ادعای این فضائل را ندارد، یک نفر ادعا دارد، طرف پیدا شد. وقتی شما یک عنوان بدون فضائل و ویژگی بحث میکنید، مطرح میکنید ولیّ، هر کسی میآید مطرح میکند، خود ابلیس میآید میگوید من ولیّ شما هستم، ذریهاش میآید میگوید من ولیّ شما هستم، و شما هم گول میخورید میروید و آنها را به عنوان ولیّ اتخاذ میکنید. آقا بدانید ولیّ دارای فضایل و ویژگی است، یکی این است شاهد خلقت آسمانها و زمین، شاهد خلقت نفس خودش، وقتی گفته میشود نفس خودش، شاهد خلقت نفس خودش، این در دلش دیگر این هست، کسی که شاهد خلقت آسمانها و زمین بوده، میخواهیم ببینیم آیا شاهد خلقت مَا فیهَا، ما فی السَّمَاوَاتِ وَ ما فی الْأَرْض، بوده یا نه؟ خدای متعال اوج این را مطرح میکند میفرماید شاهد خلقت نفس خودش هم بوده، میگوییم به طریق اولی شاهد خلقت بقیه اشیاء هم بوده.