رابطه اسماء اشیاء با الله چیست؟
رابطه اسماء و الله در ترکیب اضافه اسماءالله با حرف (ل) مشخص میشود نه با (مِن)
در بحث اسماء چندتا سؤال وجود داره که باید این سؤالات دنبال بشه. از جمله این سؤالات وقتی مطرح هست که اسم الله این چه نوع ترکیب اضافی هست و چه معنایی داره؟ ترکیب اضافه چه معنایی داره؟ شما اینجا می فرمایید که اسم من الله، اسم لله، اینجا معنا چی هست؟ در سایر اسماء هم همینطور. وقتی می فرمایید که سایر اسماء بر باقی اشیاء اونجا چی هست؟ اسم من الله ، اسم لله؟ یکی از پاسخها در مورد اسماء الله اینکه وقتی گفته میشه اسماء الله یعنی اسماء الله. چرا؟ چون طبق آیه قران می فرماد که، و له اسماء الحسنی. پس می خواد از اسماء الله صحبت کنه می فرماد له یعنی لله. پس رابطه اسماء و الله رو با حرف ل مشخص می کنه. نه با حرف مِن.
اسماء سایر اشیاء به الله یا به رب اضافه نشده اند
آیا ما در مورد سایر اسماء می تونیم بگیم اسماء لِله؟ یا باید بگیم اسماء من الله یا اصلا سایر اسماء به الله اضافه شدن که بحث اسماء لله یا اسماء من الله در موردشون مطرح باشه؟ آیا سایر اسماء به الله اضافه شدن؟ بعد در مورد سایر اشیاء ما اسماء سایر اشیاء رو نمی بینیم که به الله اضافه شده باشه یا به رب اضافه شده باشه.
رابطه سایر اسماء با الله این است که توسط الله تعلیم شده است
رابطه سایر اسماء با الله چی هست؟ از اولین آیاتی که از رابطه سایر اسماء با الله صحبت می کنه آیه 31 سوره بقره هست. رابطه اش این هست که این اسماء توسط الله تعلیم می شود. اسماء سایر اشیاء تعلیم شدنی بوسیله الله خوب این یه رابطه با الله.
اسم گذاری حضرت مریم (س) توسط خداوند انجام شده است
رابطه دیگه چی هست؟ از رابطه های دیگر بحث خود مفهوم تحقق اون اسم بر اون اشیاء هست که خداوند از فعل اسم گذاری برای برخی از انسانها و اشیاء استفاده می کنه. در مورد اسم گذاری مریم س می فرماد که در آیه 36 آل عمران می فرماد که وَ إِنِّى سَمَّيْتهُا مَرْيَم . پس خداوند درمورد اسم گذاری حضرت مریم س به خودشون نقش میدن. این اسم گذاری توسط خداوند انجام شده. شما نمی فرمایید که اینجا اسم مریم یعنی لِله. این به این معنا نیست.
خداوند در برخی موارد اسم گذاری توسط افراد را ضعیف شمرده است
در آیات دیگر خداوند نهی می کنه از اسم گذاری توسط افراد. می فرماید وقتی می خواد برخی از موضوعات رو، در واقع ضعیف بودن برخی از موضوعات رو نشون بده می فرماید اونها چیزهایی است که شماها و آباء خودتون اسم گذاری کرده اید. اسمائی است که توسط شما اسم گذاری شده. مقابلش چی هست؟ یعنی در واقع باید توسط خداوند اسم گذاری می شد. اسم گذاری اون اسماء باید توسط خداوند انجام میشد و این کار انجام نشده. پس آن نقشی که خداوند در مورد اسم سایر اشیاء داره نقش اسم گذاری است.
اسم من الله به این معنا است اسم گذاری از سوی خداوند انجام شده است
اون اسم، اسم خدا نیست به معنای اسمٌ لِله بلکه اسم، اسمی است که از جانب خداوند برای شیء دیگری گذاشته شده پس میشه اسم من الله. شاید به این معنا نزدیک باشه. یعنی وقتی ما معنا می کنیم اسم من الله منظورمون این هست. یعنی اسمائی که از جانب خداوند بر برخی اشیاء گذاشته شده. اسماء متعلق به اشیاء دیگر اسماء لِفلان شئ من الله از جانب الله. هر اسمی وقتی به شیئی اضافه شده وقتی به ترکیبات اسم نگاه می کنیم به معنای له هست یعنی اسمٌ له. اسم یحیی یعنی اسم له، اسمی برای یحیی.